preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

 > NASLOVNICA
vijesti

Graz - slatko putovanje

Autor: Tatjana Povalec, 4. 12. 2019. 11:07

Zadnji dan studenog hrabra družina trećih razreda našeg Učilišta upustila se u slatku pustolovinu...

Uz pratnju nastavnika i nastavnica Ivane Maretić, Anice Pauletić Čolaković, Ivana Sesara, Renate Zaove Bačić i Denisa Vrdoljaka naši su trećaši posjetili tvornicu čokolade Zotter gdje su imali priliku upoznati se s načinom proizvodnje čokolade. Naravno, sve to nije prošlo bez degustacije, a na repertoaru, šuška se, našli su se i crvi....

Osnaženi dobrim dozama ukusnih delicija veselo se društvo uputilo prema Grazu gdje su uspinjačom stigli na Schlossberg, zatim su šetali Sporgasseom, najromantičnijom ulicom u gradu, a nisu zaobišli ni adventske gastrodelicije.

Za naše trećaše nije mogao slađe započeti prosinac, a mi možemo samo uživati u slikama s putovanja ovdje.

 

 

 [više]

PONIŠTAVANJE NATJEČAJA ZA SURADNIKA U NASTAVI KUHARSTVA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Smodlaka, 4. 12. 2019. 10:54

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Mladen Smodlaka, 2. 12. 2019. 20:52

Poštovani učenici i roditelji, 

obavještavamo Vas da je štrajk završen i da od utorka 03.12.2019. kreće nastava:

B - turnus prije podne

A - turnus poslije podne.

 [više]

UTU u Dječjem domu Zagreb

Autor: Tatjana Povalec, 27. 11. 2019. 13:32

Za pomoć nikad nije kasno.

Usred štrajkaških aktivnosti nastavnici Sanja Vidaković i Denis Vrdoljak donirali su odjeću, obuću i poslastice te tako uveselili djecu Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj.

Njih sada grije odjeća, a nas njihova radost i osmijeh. heart

 

 [više]

NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE NA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Sesar, 27. 11. 2019. 09:23

Zagreb, 27. studenog 2019.

Na temelju članka 107. stavka 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi Ugostiteljsko-turističko učilište objavljuje

NATJEČAJ

ZA ZAPOŠLJAVANJE NA  RADNA MJESTA

 

 1. SURADNIK U NASTAVI KUHARSTVA - SSS, majstor ili specijalist, neodređeno, puno radno vrijeme  – 1 izvršitelj/ice
 2. SURADNIK U NASTAVI SLASTIČARSTVA - SSS, majstor ili specijalist određeno, puno radno vrijeme  – 1 izvršitelj/ice
 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Ivan Sesar, 19. 11. 2019. 09:21

Učenici i nastavnici Ugostiteljsko-turističkog učilišta obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara zapalivši svijeće za poginule civile i branitelje grada Vukovara. U predvorju škole izložili su učeničke kreativne radove u znak sjećanja na pad Vukovara, a na nastavnim satovima povijesti i vjeronauka čitali su svjedočanstva preživjelih Vukovaraca. Osvijestili su važnost sjećanja na žrtvu Vukovara i nadopunili znanja o Domovinskom ratu.

Slike pogledajte u galeriji.

 [više]

UTU vs. Tituš Brezovački

Autor: Ivan Sesar, 18. 11. 2019. 12:24

U četvrtak, 14.11.odigrana je prijateljska odbojkaška utakmica između Gimnazije Tituša Brezovačkog i naše škole. Obje ekipe pokazale su dobru igru.  Utakmica je završena sa prijateljskih 2:2. 5. i odlučujući set odigrat će se uskoro. Nakon utakmice nastavljeno je druženje uz slastice iz naše slastičarnicu.

 [više]

UTU na Interliberu

Autor: Tatjana Povalec, 15. 11. 2019. 20:26

Praznik je za sve knjigoljupce!

Novo, 42. izdanje Interlibera privuklo je veliki broj ljubitelja knjiga na Zagrebački velesajam, a nisu mu odoljeli ni učenici naše škole. Knjige za slobodno vrijeme, stručne knjige, bio je velik izbor te je većina nas otišla s vrećicom u ruci.

 [više]

Ugostiteljska na Zagreb Film Festivalu

Autor: Ivan Sesar, 14. 11. 2019. 15:32

Učenici 2.a  i 4.i  u pratnji profesorice Hrvatskog jezika Danijele Lovrić bili su na projekciji filma “Druga šansa“ u sklopu ZFF-a u kinu Tuškanac. Nizozemski film „Druga šansa“  u natjecateljskoj je konkurenciji Plus. Svi filmovi navedenog programa redom su namijenjeni mladima i donose priče o odrastanju i onome što odrastanje nosi. Dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Slovačke, Srbije, Italije, Finske i Švedske, a do sada su ostvarili značajne uspjehe na svjetskim festivalima. Vode nas kroz različite priče, predstavljaju nam mnogo mladih likova koji odrastaju na suprotnim krajevima svijeta i u različitim okolnostima, ali sve ih povezuju problemi s kojima se svaka mlada osoba ma gdje da odrasta može poistovjetiti. Naši učenici uživali su u filmu „Druga šansa“. Film nudi pogled iz drugog kuta  kako života i smrti tako i obiteljske situacije. Preporuka za gledanje! J

 [više]

Rezultati izbora učenica i učenika za projekt "What is cooking?" u Poljskoj

Autor: Ivan Sesar, 6. 11. 2019. 10:12

Drage učenice, dragi učenici,

povjerenstvo za selekciju motivacijskih pisama vam svima zahvaljuje na interesu za projekt u Poljskoj i na vašim lijepim i zanimljivim motivacijskim pismima. S veseljem vam objavljujemo popis učenica i učenika čija motivacijska pisma su odabrali članovi povjerenstva, odnosno popis onih učenica i učenika koji će na temelju odabranih pisama sudjelovati na projektu What is cooking?. S obzirom na zakon o zaštiti osobnih podataka, objavljujemo samo vaše inicijale i razred na mrežnim stranicama, a na oglasnoj ploči u zbornici bit će od srijede 06.11.2019. objavljena vaša puna imena i prezimena.

Čestitamo svim odabranim učenicama i učenicima i veselimo se sudjelovanju na zajedničkom projektu!

Molimo odabrane učenike da se mailom ili osobno jave nastavnici povijesti Idi Ljubić kako bi vam dala daljnje upute za realizaciju projekta. Hvala!

POPIS ODABRANIH UČENICA I UČENIKA:

 1. učenik T.M. -1. C RAZRED
 2. učenik M.H. – 2. J RAZRED
 3. učenik M.H. – 3. B RAZRED
 4. učenik J.J. – 2. B RAZRED
 5. učenica E.P. – 2. S RAZRED
 6. učenik P.H. – 2. B RAZRED
 7. učenik M.L. – 2. B RAZRED
 8. učenik I. Š. – 3. B RAZRED
 9. učenik M. Š. – 2. B RAZRED
 10. učenica K.R. – 3. B RAZRED
 [više]

Obavijest o organizaciji nastave za vrijeme štrajka

Autor: Mladen Smodlaka, 6. 11. 2019. 08:00

Dragi učenici i roditelji,

danas za vrijeme štrajka 06. 11. 2019. održavat će se samo  praktična nastava  u školskim radionicama u restoranu Frankopan i restoranu & cateringu  Stara zagrebačka škola.

 

Za dodatne informacije možete se obratiti voditeljici turnusa:

Ivana Purić - ivana.vulic5@skole.hr - 0914646680
 

 [više]

Optimizam

Autor: Ivan Sesar, 5. 11. 2019. 12:45

04.11.2019. pedagog škole Sanja Sever-Carnevali, prof. u pratnji zainteresiranih učenika bili su dio predavanja na temu "Optimizam" u Knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu. Vjerujemo da ćemo dio našeg "optimizma" temom prenijeti i u našu školu.

Kliknite na VIŠE da pogledate slike.

 [više]

7. Aronia cup Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Povalec, 27. 10. 2019. 22:26

Već sedmu godinu zaredom, naše se Učilište prezentira u najboljem svjetlu kroz međunarodnu smotru - Aronia cup.

Budući da je početak listopada označen kao Međunarodni dan kave, nismo mogli bolje završiti ovaj mjesec nego posvetiti Aronia cup upravo kavi. Kroz interesantna predavanja naše nastavnice Božice Bagadur, radionica u kojima se pripremala kava i aperitivni kokteli na bazi kave, smotra je završila svečanom prezentacijom slasnih uradaka škola koje su sudjelovale.

Zahvaljujemo sponzorima i svim školama na sudjelovanju u ovoj manifestaciji!

Više pogledajte u videu u nastavku te u našoj galeriji.

 [više]

Terenska nastava "Aleja glagoljaša"

Autor: Tatjana Povalec, 27. 10. 2019. 21:51

Učenici prvih razreda 22. listopada 2019. uputili su se na terensku nastavu „Aleja glagoljaša“.

Kao prvo odredište posjetili smo Roč, mjesto koje se smatra jednim od prvih središta hrvatske pismenosti.

Dok smo se vozili prema Humu, najmanjem gradu na svijetu, vidjeli smo mnoga obilježja Aleje glagoljaša (spomen hrvatske pismene baštine koja se sastoji od 11 spomenika postavljenih u čast slavenskom pismu glagoljici).

Sljedeće odredište bio je Motovun. Penjali smo se do vrha na vidikovac s kojega se vidi tok rijeke Mirne, predivne livade i poljanice. A usput smo se prisjetili i legende o Velom Joži.

Na kraju smo posjetili Opatiju gdje smo slobodno vrijeme iskoristili za ručak, šetnju i priču.

Kroz zabavu naučili smo mnogo toga. Školski su izleti najbolji za stvaranje prijateljstava, učenje i druženje. Veselimo se budućim terenskim nastavama.

 

            Anamarija Garber i Karlo Povrlišek, UTU news

 [više]

Prvi Palačinka kup

Autor: Tatjana Povalec, 22. 10. 2019. 21:49

Pedesetak učenika i nastavnika iz devet hrvatskih srednjih strukovnih škola, među kojima i naše Učilište, sudjelovalo je u petak u središtu Siska na prvom „Palačinka kupu kuhara i konobara srednjih škola Hrvatske”.

Pod budnim okom svoje mentorice, nastavnice Svjetlane Jelić Večenaj, učenica 4.i Elena Paradžik flambirala je plačinke s čilijem, učenik 3.h Antonio Katalinić flambirao je palačinke na klasičan način, a Marija Prša, učenica 3.i, pripremala je kao slastičarka palačinke u zadanom vremenu s ograničenim namirnicama.

Cilj smotre između ostalog bila je i prezentacija zanimanja na koju kao škola možemo biti ponosni!

Više pogledajte u galeriji.

 [više]

POZIV NA PROJEKT ''WHAT IS COOKING?'' U POLJSKOJ

Autor: Ivan Sesar, 22. 10. 2019. 09:35

U razdoblju od 24. do 29.11.2019. godine Ugostiteljsko-turističko učilište po drugi puta bit će partner na projektu What is cooking? koji će se održati u mjestu Krzyzowa u Poljskoj. Autor i organizator projekta What is cooking? je njemačka nevladina udruga Kreisau Initiative e.V. s kojom naše Učilište surađuje već šestu godinu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

 [više]

Obilježeni Dani kruha

Autor: Tatjana Povalec, 18. 10. 2019. 19:33

Kreativnosti naših učenika nikad kraja! Čak 25 učenika naše škole odlučilo se 18. listopada 2019. natjecati u najboljem kruhu u organizaciji novinarske grupe UTU news. Ocjenjivački sud u sastavu nastavnica Božice Bagadur, Nade Ivanjko i Ivane Purić ocjenjivao je svaki kruh prema izgledu, mirisu, okusu i sastavu.

Dok su suci marljivo radili, učenica 3.b razreda Karmela Rožman uz mentoricu nastavnicu Anicu Burazer-Pavešković demonstrirale su kako napraviti kruh, namirnicu bez koje jednostavno ne možemo. Na taj smo način željeli zahvaliti na toj jedinstvenoj namirnici i svim plodovima koje nam zemlja nudi.

Za razliku od prošle godine, suci nisu dvojili i najboljim kruhom proglašen je onaj učenice 2.s razreda Darije Kramar.

ČESTITAMO!

Kako nam je bilo pogledajte u galeriji.

 [više]

UTU na Festivalu prvih

Autor: Tatjana Povalec, 17. 10. 2019. 17:10

Na 17. Festivalu prvih u KNAP-u bili smo na projekciji filma "Forska zima ili kako hoćete".
Suvremenu adaptaciju Shakespeareove komedije "Na  tri kralja" režirao je Srđan Sorić, glumili su mladi otoka Hvara, glazbu je skladao Luka Barbić iz TBF-a.
Filmić nam je obnovio znanje o Shakespeareu, a imali smo priliku i čuti izvorno čakavsko narječje.
 [više]

8. Interslast sretan za nas!

Autor: Tatjana Povalec, 16. 10. 2019. 15:02

Osmi Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva održao se već tradicionalno u Tuheljskim Toplicama 15. listopada 2019.

Ovogodišnja je tema bila Med u slastičarstvu“, a sudjelovalo je preko 300 sudionika iz cijele Hrvatske. Naše su učenice 3.i razreda Marija Prša i Nina Peranić  sa svojom tortom osvojile prva mjesta i to iz čak dvije kategorije: stručni žiri i žiri novinara.

No, to nije sve! Šlag na torti bilo je i proglašenje naše nastavnice slastičarstva Nade Ivanjko mentoricom godine!

Čestitamo pobjednicama, a vi uživajte u medenim slikama.

 [više]

OBRAZOVANJE ODRASLIH - POČETAK NASTAVE

Autor: Tihana Pahljina, 11. 10. 2019. 12:33

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U ŠK. GOD. 2019./2020. (OBRAZOVANJE ODRASLIH)

Obavještavaju se polaznici da nastava za školsku godinu 2019./2020. za polaznike upisane u ljetnom i jesenskom roku 2019. počinje prema sljedećem rasporedu:

- polaznici 4. razreda (THK)  u utorak, 15.10.2019. u 14:00 sati u dvorani 006

- polaznici 1., 2. i 3.V razrednih odjela (kuhari, konobari, slastičari i THK) u utorak, 15.10.2019. u 15:00 sati u dvorani 006

- polaznici prekvalifikacije (kuhar, konobar, slastičar) u utorak, 15.10.2019. u 15:00 sati u dvorani 006

- polaznici specijalizacije (kuhar, konobar) u srijedu, 16.10.2019. u 14:00 sati u dvorani 006
 [više]

13. Tjedan cjeloživotnog učenja

Autor: Tatjana Povalec, 3. 10. 2019. 18:52

Već tradicionalno, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 30. rujna do 6. listopada, organizirala je 13. Tjedan cjeloživotnog učenja, kampanju u kojoj se prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Naše je Učilište sudjelovalo sljedećim radionicama:

- Izrada tijesta u slastičarstvu uz vodstvo nastavnice Nade Ivanjko
- Priprema barskih mješavina uz vodstvo nastavnika Zorana Zelića
- Hladni zalogaji uz vodstvo nastavnika Mladena Marušića.

Slike s radionica pogledajte ovdje.

 [više]

Jesensko uređenje školskog dvorišta

Autor: Tatjana Povalec, 3. 10. 2019. 18:47

Jesen je stigla i u naše Učilište!

Učenice 4.i razreda Petra Nebeski i Elena Paradžik uz pomoć nastavnice Sanje Vidaković prekrasan jesenski dan odlučile su provesti u uređenju školskog dvorišta i presađivanju cvijeća na balkonu škole.

Zbog njih je naše Učilište još ljepše. Hvala!

 [više]

Upiši se u novinarsku grupu! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Povalec, 23. 9. 2019. 21:30

Dragi učenici,

novinarska grupa UTU news otvara vrata novim članovima!

I dalje pratimo najvažnije događaje u školi, turizmu i ugostiteljstvu, uređujemo internetsku stranicu škole i planiramo novi broj časopisa KIKS. Pozivamo sve zainteresirane da se jave svojim nastavnicama hrvatskog jezika ili voditeljici grupe, Tatjani Povalec.

Uvodni sastanak održat će se u četvrtak, 26. 9. 2019. u 13.10 ispred knjižnice.

A što vas sve čeka, pogledajte u videu u privitku.

 [više]

ŠKOLA ZA RODITELJE (nema ocjena ;)

Autor: Ivan Sesar, 18. 9. 2019. 14:36

I roditeljima naših učenika želim dobrodošlicu u našu školu.  Svjesni smo da nema recepta za roditeljsku ulogu i da nema gotovih instrukcija ;) . Svi se trudimo za svoje dijete učiniti najbolje što znamo. Cilj naše škole za roditelje je rad na kvaliteti odnosa roditelja i djeteta, razmjena stavova, iskustava i podrška mamama i tatama (i ostalim članovima obitelji djeteta).

Škola za roditelje osmišljena je u 6 modula, dinamikom jednom mjesečno a teme kojima ćemo se baviti su okvirno:

1.  Što je to odgovorno roditeljstvo 

2.  Stilovi roditeljskog odgoja

3.  Dosljednost u odgoju 

4.  Kako se nositi sa osobnim stresom

5.  Postavljanje granica 

6.  Suradnja roditelja i škole

 [više]

Utu news na Festivalu svjetske književnosti

Autor: Tatjana Povalec, 13. 9. 2019. 10:44

Prvi tjedan škole ujedno je i tjedan 7. Festivala svjetske književnosti u Zagrebu koji, kao i svaki dosad, okuplja najbolje pisce svjetske i domaće književne scene, podiže svijest o važnosti čitanja te predstavlja nove i vrijedne naslove.

Osim književnih matineja za srednjoškolce, ove su godine osmišljene i novinarske radionice koje su vodili novinari Expressa i 24sata. Novinari UTU newsa imali su priliku usavršavati se i pitati sve što ih zanima.

Bilo je lijepo okupiti se opet nakon ljetnog odmora i krećemo punom parom naprijed!

Upis novih članova u novinarsku grupu uskoro…

 [više]

Početak nastave u školskoj godini 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Boris Srećković, 3. 9. 2019. 12:26

Dragi naši učenici,

nastava počinje u ponedjeljak 09.09.2019. godine. Učenici dolaze taj dan u školu po sljedećem rasporedu:

- u 9:00 sati dolaze svi prvi razredi, 2a, 2b, 2c, 2d, 2e i 2f razred

- u 10:30 sati dolaze 2g, 2h, 2i, 2j, 2s, svi treći i četvrti razredi

Prvi dan nastave učenici imaju dva sata gdje će ih razrednik upoznati sa rasporedom, pravilima ponašanja u školi i ostale važne informacije. Učenici prvih razreda biti će raspoređeni u svoje razrede. Učenici 2.,3. i 4. razreda prvi dan škole dužni su donijeti popunjenu upisnicu i potvrdu o plaćenim povećanim troškovima obrazovanja u visini od 250 kuna:

Primatelj: Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, Kombolova 2a
Račun škole-IBAN: HR8123600001101316542
Poziv na broj: OIB učenika
Svrha: Povećani troškovi obrazovanja

Upisnicu možete preuzeti u nastavku obavijesti kao dokument.

Želimo Vam sretan i uspješan početak nove školske godine!

 [više]

OBAVIJEST - upisi u prvi razred 2019./2020. jesenski rok Vijest ima dokument u privitku

Autor: Boris Srećković, 27. 8. 2019. 09:34

Ovdje možete preuzeti dokument sa svim informacijama o potrebnim dokumentima i pojašnjenjima za upis u prvi razred srednje škole i to za sve smjerove.

U jesenskom roku ostala su četiri mjesta i to za smjer konobar(2), slastičar(1) i kuhar(1). Učenici se mogu upisati 30.08.2019. (petak) od 9:00 sati do 13:00 sati.  

 [više]

Raspored polaganja popravnih ispita-jesen Vijest ima dokument u privitku

Autor: Boris Srećković, 14. 8. 2019. 13:43

 [više]

KALENDAR RADA

Autor: Mladen Smodlaka, 13. 8. 2019. 09:31

do  16. 08. – Prijave za polaganje popravnih ispita

     do  16. 08. - Predaja završnog rada

           23. 08.  – Polaganje popravnih ispita                 

           26. 08. - Prosudbeni odbor u 8:00 h

           26.08. – Obrana završnog rada u 9:00 h

                 27. 08. - Državna matura Hrvatski jezik A test u 9 sati 

                 28.08. - Državna matura Hrvatski jezik A esej u 9 sati   

                 29.08. - Državna matura Politika i gospodarstvo u 14 sati

                 30.08. - Državna matura Matematika A i B u 9 sati

                 30. 08. - Uručivanje svjedodžbi o završnom radu u 10 sati

                 30.08. -  Sjednica Nastavničkog vijeća u 12 sati

30.08. -  03. 09, Donošenje mapa na uvid nakon ljetne stručne prakse od 8:00 - 11:00                 

 [više]

OBAVIJEST - podjela svjedodžbi državne mature

Autor: Boris Srećković, 15. 7. 2019. 18:53

Podjela svjedodžbi Državne mature je u srijedu, 17.07.2019. godine u 10:00 sati.

 [više]

Autor: Tatjana Povalec, 4. 7. 2019. 11:44

 [više]

ŠKOLSKI KALENDAR ZA 2019./2020.

Autor: Boris Srećković, 28. 6. 2019. 15:04

09.09.2019. - početak nastavne godine

09.09. - 20. 12. 2019. - I. polugodište

23. 12. 2019. - 10. 01. 2020. - zimski odmor za učenike

13. 01. - 17. 06. 2020. - II. polugodište

            - 22. 05. 2020. za učenike završnih razreda

10. - 17. 04. 2020. - proljetni odmor za učenike

18. 06. 2020. - ljetni odmor za učenike 

 

LInk: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_05_48_938.html

 [više]

OBAVIJEST - upisi u prvi razred 2019./2020. - ljetni rok Vijest ima dokument u privitku

Autor: Boris Srećković, 19. 6. 2019. 18:59

Ovdje možete preuzeti dokument sa svim potrebnim informacijama o potrebnim dokumentima i pojašnjenjima za upis u prvi razred srednje škole i to za sve smjerove.

Svi kandidati koji su se upisali u neki od ponuđenih programa (kuhar, konobar, slastičar ili turističko-hotelijerski komercijalist) mogu se upisati od 15.07.2019. (ponedjeljak) do 17.07.2019. (srijeda) i to u vremenu između 9:00 sati do 13:00 sati. 

 

 [više]

“NIJE COOL BITI BULLY”

Autor: Ivan Sesar, 14. 6. 2019. 19:07

Drage učenice i učenici!

Dramska grupa vam je pripremila poslasticu za kraj školske godine J

Pogledajte video pod nazivom “NIJE COOL BITI BULLY” klikom OVDJE.

Nadamo se da će vam video biti zanimljiv i poučan.

 

 [više]

Ponosni smo na uspjeh bivših učenika!

Autor: Tatjana Povalec, 13. 6. 2019. 21:36

Nije tajna da naše Učilište već generacijama stvara mlade i poduzetne ljude i stoga smo ponosni što možemo napisati da je još jedan naš bivši učenik postigao uspjeh.

Na svečanoj dodjeli Dobri restorani 2019. 25-godišnji Bruno Vokal dobio je nagradu “Andrej Barbieri” za najboljeg mladog chefa. 

Talentirani Bruno završio je u našem Učilištu za kuhara kod nastavnika Mladena Marušića te je trenutačno zaposlen u dubrovačkom Restaurantu 360, restoranu s Michelinovom zvjezdicom.

Mladom chefu želimo mnogo uspjeha u daljnjem radu, a našim sadašnjim učenicima uspjeh kakav je postigao naš Bruno.

 [više]

Prelistajte KIKS online!

Autor: Tatjana Povalec, 10. 6. 2019. 21:35

Prvi broj školskog lista sada možete pročitati i online.

Kliknite ovdje i uživajte u čitanju!

Vaš UTU news

 [više]

Čestitamo našim maturantima!

Autor: Tatjana Povalec, 8. 6. 2019. 13:09

Dragi maturanti,

čestitamo sretan završetak i želimo vam sretan novi početak!

 [više]

Proslavljen Dan škole!

Autor: Tatjana Povalec, 2. 6. 2019. 00:15

Proslavili smo rođendan našeg Učilišta u najboljem mogućem izdanju!

Naši su se učenici i nastavnici natjecali u raznoraznim aktivnostima, a podijeljene su i nagrade za najuspješnije.

Iskoristili smo priliku i našim specijalizantima uveličali završnu prezentaciju te je ovaj dan postao zbilja dan proslave ugostiteljske struke.

Pogledajte kako je izgledao Dan škole ovdje, a kako smo čestitali i što su napravili specijalizanti, a sada majstori svoje struke zavirite ovdje.

 [više]

Proslavimo Dan škole zajedno!

Autor: Tatjana Povalec, 30. 5. 2019. 13:15

Pridružite nam se, podržite i sudjelujte u aktivnostima koje smo pripremili za vas već od 10 sati:

 • natjecanje barmena u auli škole, Vigor 2019.
 • natjecanje u pripremi delicija meksičke kuhinje
 • sportsko natjecanje u školskoj dvorani
 • promocija filma naše dramske skupine „Nije cool biti bully“

U auli škole organizirana je i prodaja proizvoda učeničke zadruge Frankopan, a dok čekate u redu za ukusne mlince i rezance, slobodno prelistajte prvi broj školskog lista KIKS, rad novinarske skupine UTU news. Ako u vama čuči neki kreativac, imate također mogućnost sudjelovati u radionici quillinga.

A točno u podne poslastica dana! Naši specijalizanti prezentirat će svoja znanja i vještine usvojene tijekom ove školske godine.

Ne propustite! Dođite!

 [više]

DANI OTVORENIH VRATA I DAN ŠKOLE

Autor: Mladen Smodlaka, 12. 5. 2019. 12:59

U petak 31. svibnja 2019. god. u Ugostiteljsko-turističkom učilištu održat če se Dani otvorenih vrata i obilježiti Dan škole gdje će se učenici i djelatnici predstaviti svojim radom i vještinama budućim učenicima i široj lokalnoj zajednici. 

Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u vremenu od 10:00 - 16:00 h

Kuharstvo - kabinet 022

Slastičarstvo - kabinet 023

Ugostiteljsko posluživanje - kabinet 025

Turističko - hotelijerski komercijalist - kabinet 021

Radujemo se vašem dolasku!

 [više]

'Dojdi osmaš' na Zrinjevcu

Autor: Tatjana Povalec, 10. 5. 2019. 10:42

I ove se godine naše Učilište predstavlja na manifestaciji "Dojdi osmaš, Zagreb te zove".

Zagrebački osnovci imali su danas priliku na Zrinjevcu vidjeti naše konobare, kuhare, slastičare i komercijaliste u zbilja atraktivnim izdanjima, saznati više o našim programima te ne sumnjamo da će mnogi od njih između 81 predstavljene škole odabrati baš našu.

Dojdite nam osmaši, veselimo vam se!

Atmosferu pogledajte u našoj galeriji.

 [više]

Treći Chill&Grill na Bundeku

Autor: Tatjana Povalec, 3. 5. 2019. 18:30

I ove smo godine popratili gastronomsku poslasticu Chill&Grill koja se održavala od 28. travnja do 3. svibnja 2019. na Bundeku.

Ovogodišnja je tema bila roštilj, a poznati hrvatski chefovi poput Davida Skoke, Marka Palfija i mnogih drugih spremali su egzotične grill-delicije iz Sjeverne i Južne Amerike, Središnje Europe te Azije i Afrike.

Naši su kuhari trećih razreda bili od velike pomoći, a manifestaciju su također iskoristili kako bi učili od najboljih.

I možemo vam reći, bilo je za prste polizati!

 [više]

UTU želi svima ugodne proljetne praznike!

Autor: Tatjana Povalec, 17. 4. 2019. 19:45

                       

 [više]

Uskrsni sajam zadruge Frankopan i promocija školskog lista KIKS

Autor: Tatjana Povalec, 17. 4. 2019. 19:35

Uskrsni sajam povod je prodaji već prepoznatljivih i finih proizvoda učeničke zadruge Frankopan. No, ovoga su joj se puta pridružili i naši novinari predstavivši svoj prvi broj – KIKS. Dok su bili u kupovini mlinaca, rezanaca klasičnih i šarenih boja, zainteresirani su mogli prelistati i školski list, pokrenut ponovno nakon dvadesetak godina. Zadruga i UTU news zajednički su predstavili svoje proizvode, pokazali kolika se kreativnost i volja krije u njima, a pozitivni dojmovi sa svih strana dali su im dodatnu motivaciju. Za novinare i zadrugare poslije je pripremljena i zakuska, a pridružili su im se i pokrovitelji iz Kotányija te Mario Majcen čiji se intervju nalazi u školskom listu.

Fotografije s promocije pogledajte ovdje.

 [više]

Obrtnički sajam

Autor: Tatjana Povalec, 5. 4. 2019. 21:19

Naše je Učilište sudjelovalo na 4. Zagrebačkom obrtničkom sajmu održanom od 03. do 05. travnja 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu. Učenicima završnih razreda osnovnih škola prezentirali smo obrtnička zanimanja i nove dosege u proizvodnji i uslugama u obrtništvu.

Ove godine za posjet Zagrebačkom obrtničkom sajmu se prijavilo 101 škola s područja Grada Zagreba i  Zagrebačke županije. Prezentirane su različite struke, a naše su, uz pomoć nastavnika struke, bile uvijek atraktivne što možete provjeriti i u našoj galeriji.

U anketama prošle godine čak 82% osnovnoškolaca reklo je kako im je Zagrebački obrtnički sajam pomogao u odabiru budućeg zanimanja te se nadamo da će neki od njih odabrati i naša zanimanja.

 [više]

Knjižna booka 2019

Autor: Tatjana Povalec, 3. 4. 2019. 13:59

Pobjednice našeg pub kviza održanog prošli mjesec, jučer su sudjelovale na srednjoškolskom kvizu u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici povodom Svečanosti knjige i čitanja Knjižna booka. U društvu XV., XVI. i Klasične gimnazije, Upravne škole i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna naše su se predstavnice okušale u rješavanju pitanja iz opće i popularne kulture. Iako nisu pobijedile, dobro su se zabavile i najavile gimnazijalcima revanš sljedeće godine.

Kako je bilo Lani, Magdaleni, Leonori, Ruži i Patriciji, učenicama 2.s, pogledajte ovdje.

 [više]

WorldSkills Croatia 2019 - osvojili smo zlato!

Autor: Tatjana Povalec, 30. 3. 2019. 14:56

Naše su slatke slastičarke osvojile prvo mjesto u svojoj disciplini!

 [više]

Tjedan dana s projektom GO2FRA

Autor: Tatjana Povalec, 17. 3. 2019. 16:38

Već je prošlo tjedan dana otkako je naših desetero učenika i troje nastavnika otišlo u Francusku u sklopu projekta GO2FRA.

Ne sumnjamo da ih čeka još jedan veseli tjedan, a dok nam se ne vrate s dojmovima, pogledajte što rade na stranici projekta GO2FRA.

 [više]

Završeno međurazredno natjecanje u nogometu

Autor: Tatjana Povalec, 13. 3. 2019. 22:17

Da je u zdravom tijelu i zdrav duh pokazali su naši učenici okupivši se u ekpe i uključivši se u međurazredno natjecanje u nogometu.

Bilo je tu svega, i vike, i napetosti, i rivalstva, ali i mnogo dobrog sportskog duha. Svi su dali sve od sebe, ali ipak treba izdvojiti prva tri mjesta.

3. mjesto osvojili su nogometaši 3.j

2. mjesto osvojili su nogometaši 1.f

1. mjesto osvojili su nogometaši 3.g.

No, učenicima 3.g ne čestitamo samo na osvojenom prvom mjestu, već i na obrani prošlogodišnje titule prvaka u međurazrednom natjecanju u nogometu.

Dečki, čestitamo!!  

 [više]

Pub kvizom obilježen Mjesec hrvatskog jezika

Autor: Tatjana Povalec, 13. 3. 2019. 21:58

Povodom Mjeseca hrvatskog jezika u ponedjeljak, 11. ožujka, organiziran je kviz u stilu pub kvizova u predavaonici 006. Putem aplikacije Kahoot, uz moderatora prof. Tatjanu Povalec, svoje je znanje pokazalo još više ekipa nego prošle godine - čak 16! Iako je bilo prisutno rivalstvo, atmosfera je bila opuštena, a uz grickalice i puno smijeha došli smo i do pobjednika:

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Samovrednovanje

Tražilica
Korisni linkovi
Anketa
Mislite li da je štrajk nastavnika opravdan?Forum
CMS za škole logo
Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb / Kombolova 2a, HR-10000 HR-Zagreb / uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr / ured@uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju