preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

POZIV NA PROJEKT ''WHAT IS COOKING?'' U POLJSKOJ

Autor: Ivan Sesar, 22. 10. 2019.

U razdoblju od 24. do 29.11.2019. godine Ugostiteljsko-turističko učilište po drugi puta bit će partner na projektu What is cooking? koji će se održati u mjestu Krzyzowa u Poljskoj. Autor i organizator projekta What is cooking? je njemačka nevladina udruga Kreisau Initiative e.V. s kojom naše Učilište surađuje već šestu godinu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Projekt je namijenjen učenicima strukovnih škola u dobi od 15 do 17 godina. Na njemu će sudjelovati učenici iz Njemačke, Poljske i Hrvatske. What is cooking? je projekt kojim se razvijaju kompetencije i vještine učenika i učenica strukovnih škola, posebice vještine priprave hrane i posluživanja. Ove vještine učenici će prezentirati na trima kuharskim radionicama u sklopu ovog projekta. Uz to, učenici razvijaju svoja znanja, vještine i kompetencije poznavanja stranih jezika (službeni jezik projekta je engleski, ali na projektu će sudjelovati i prevoditelji na hrvatski jezik) kao i vještine timskog rada i rada u grupi. Nadalje, od učenika i učenica zahtijeva se visoka profesionalnost u radu i komunikaciji, vještine suradnje, prihvaćanja različitosti, spremnost na međusobno pomaganje i upornost u radu. 


Na projektu može sudjelovati 12 učenika iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta. S obzirom na veliki interes, ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike svih trogodišnjih i četverogodišnjih smjerova (kuhar/ica, konobar/ica, slastičar/ka i turističko-hotelijerski komercijalist/-ica) da napišu motivacijsko pismo kojim opisuju zbog čega žele sudjelovati na projektu What is cooking?. Motivacijsko pismo mora sadržavati uvod, razradu i zaključak motivacije za sudjelovanjem na projektu, a u pismu učenici moraju odgovoriti na sljedeća pitanja: kako i čime ću doprinijeti projektu i zbog čega bi baš oni trebali biti odabrani za sudjelovanje. Motivacijska pisma mogu biti pisana rukom ili na računalu; moraju biti napisana u skladu sa pravopisom i gramatikom hrvatskog standardnog jezika, a dužina pisma ne smije prelaziti više od 1000 riječi. Presudno u odabiru motivacijskih pisama bit će argumentacija motivacije, pismenost i urednost pisma. 


Najbolja motivacijska pisma učenika i učenica odabrat će komisija od četiri člana: Mladen Smodlaka, ravnatelj; Nada Ivanjko, nastavnica slastičarstva; Mladen Marušić, nastavnik kuharstva i Ida Ljubić, nastavnica povijesti. Motivacijska pisma mogu se poslati u elektroničkom obliku na mail adresu ravnatelj@utu.hr do 31. listopada 2019. godine (zaključno sa 31. listopadom). 
Rezultati odabira pisama bit će objavljena na web stranici Učilišta i na oglasnoj ploči u zbornici. Molimo učenike da se ne zaborave potpisati na motivacijska pisma i da navedu razred koji pohađaju.


Iskustva i rezultate s prošlogodišnjeg What is cooking? projekta možete potražiti na web stranici Učilišta pod rubrikom Projekti – Erasmus+.

 
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Samovrednovanje

Tražilica
Korisni linkovi
Anketa
Sviđa li vam se online nastava?Forum
CMS za škole logo
Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb / Kombolova 2a, HR-10000 HR-Zagreb / uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr / ured@uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju