« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
2. prosinca 2015. renomirani francuski chef Xavier Mathieu održao je kulinarsku radionicu s učenicima i specijalizantima Ugostiteljsko –turističkog učilišta. Tema je bila priprema bakalara sa školjkama u umaku od verbene i šafrana.
Gospodin Mathieu radi kao menadžer i Chef poznatog provansalskog restorana Xavier MATHIEU's koji se nalazi u sklopu Le Phébus & Spa Carita hotela s pet zvjezdica, te je uvršten u Michelinov vodič i dio je ekskluzivneRelaix&Chateaux asocijacije. Chef Mathieu posebnu strast gaji prema gastronomiji, starim provansalskim receptima i organizaciji gastro edukacija, a svoje kulinarsko putovanje započeo je kao kuhar naučnik 1984. godine u poznatom restoranu M. Lucullus HIELY s 2 Michelinove zvjezdice u 'papinskom gradu' Avignonu. 2008. godine izabran je za Mladog Chef-a godine prema vodiču Champérard. Postao je i član Académie Culinaire de France i počasni član Académie Nationale de Cuisine. 2008. Relais&Châteaux Xavieru je u Washingtonu uručio nagradu Rising Chef Trophy.
Uz stručan nadzor i pomoć francuskog chef-a učenici su uspješno pripremili zadano jelo na opće zadovoljstvo publike u kojoj su bili nazočni svi stručni nastavnici kuharstva i slastičarstva, kao i pedagoški savjetnik Francuske Ambasade, gospodin Alexis Messmer koji je uz pomoć profesorice francuskog jezika Sonje Tomulić, stručnog nastavnika Mate Đurovića i naravno, gospodina ravnatelja Mladena Smodlake bio iniciator ovog događaja.
Ostale fotografije mogu se pogledati u galeriji.