preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Anketa
Bolje učimo na:



Forum
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana radionica francuskog kuhara Xaviera Mathieua
Autor: Boris Srećković, 8. 12. 2015.

2. prosinca 2015. renomirani francuski chef Xavier  Mathieu održao je kulinarsku radionicu s učenicima i specijalizantima Ugostiteljsko –turističkog učilišta. Tema je bila priprema bakalara sa školjkama u umaku od verbene i šafrana.

 

Gospodin Mathieu radi kao menadžer i Chef poznatog provansalskog restorana Xavier MATHIEU's koji se nalazi u sklopu Le Phébus & Spa Carita hotela s pet zvjezdica, te je uvršten u Michelinov vodič i dio je ekskluzivneRelaix&Chateaux asocijacije. Chef Mathieu posebnu strast gaji prema gastronomiji, starim provansalskim receptima i organizaciji gastro edukacija, a svoje kulinarsko putovanje započeo je kao kuhar naučnik 1984. godine u poznatom restoranu M. Lucullus HIELY s 2 Michelinove zvjezdice u 'papinskom gradu' Avignonu. 2008. godine izabran je za Mladog Chef-a godine prema vodiču Champérard. Postao je i član Académie Culinaire de France i počasni član Académie Nationale de Cuisine. 2008. Relais&Châteaux Xavieru je u Washingtonu uručio nagradu Rising Chef Trophy.

 

Uz stručan nadzor i pomoć francuskog chef-a učenici su uspješno pripremili zadano jelo  na opće zadovoljstvo publike u kojoj su bili nazočni svi stručni nastavnici kuharstva i slastičarstva,  kao i  pedagoški savjetnik Francuske Ambasade, gospodin Alexis Messmer koji je uz pomoć profesorice francuskog jezika Sonje Tomulić, stručnog nastavnika Mate Đurovića i naravno, gospodina ravnatelja  Mladena Smodlake  bio iniciator ovog događaja. 

Ostale fotografije mogu se pogledati u galeriji.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju