preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

Natjecanje u prepoznavanju začina

Autor: Tatjana Povalec, 30. 11. 2018.

Začin – što je to? E, pa za tridesetak naših učenika to nije bila nepoznanica.

Novinari UTU news-a organizirali su u auli škole interno natjecanje u prepoznavanju začina Pogodi tko sam kako bi učenici na zabavan način mogli pokazati svoje vještine. Natjecanje je započelo između turnusa 29. studenog 2018. u dva kruga.

Prvi krug je organiziran tako da su učenici prepoznavali svježe začinsko bilje – tu se našao origano, korijandar, komorač, matičnjak i ružmarin. Pet najtočnijih i najbržih natjecatelja pristupilo je drugom krugu gdje je naš pokrovitelj KOTANYI ustupio začine koje su natjecatelji kušali i mirisali. Riječ je bilo o kurkumi, paprici, kajenskom papru, muškatnom oraščiću, kimu i klinčiću. Nije bilo lako, ali naši su učenici to riješili te osvojili prigodne nagrade. Treće je mjesto osvojila Medina Emini, 3.s, drugo mjesto su podijelili Franjo Zobaj, 3.d i Sandro Štibel 2.h. Prvo mjesto i pehar osvojio je zasluženo Dominik Kovačićek, 3. d. Čestitamo!

Još jednom zahvaljujemo KOTANYI-ju što su podržali ovu školsku i novinarsku akciju. A vi koji ste propustili ovo natjecanje, uživajte u slikama ovdje.




Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Samovrednovanje

Tražilica
Korisni linkovi
Anketa
Treba li ukinuti povijest, biologiju i geografiju u strukovnim školama?



Forum
CMS za škole logo
Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb / Kombolova 2a, HR-10000 HR-Zagreb / uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr / ured@uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju