preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Static HTML

vijesti

Utu news neumorno radi na novom izdanju KIKS-a

Autor: Tatjana Povalec, 27. 2. 2020. 11:37

Bliži se izlazak 2. broja školskog lista našeg Učilišta i novinari rade punom parom.

Posjetili su slastičarnicu Francuska priča o kojoj pišu recenziju, na učeničke želje razgovarali su s nastavnikom Denisom Vrdoljakom te intervjuirali „sommeliera za kavu“, barista Dejana Ganžulića.

Što su još pripremili, otkrit ćete uskoro, a dotad pogledajte kako su naši novinari-slastičari uživali u Francuskoj priči i kako se jedna novinarka-konobarica okušala u kuhanju kave u Kavanturi.

 [više]

Mala škola začina

Autor: Tatjana Povalec, 12. 12. 2019. 21:26

UTU news organizirao je još jedan događaj!

Da su začini važan dio ugostiteljstva, to smo znali, ali kolika je njihova uloga, to smo saznali u Maloj školi začina.

Naši partneri, sponzori i edukatori Kotányi d.o.o., osim širokom paletom svojih proizvoda mogu se pohvaliti i izvrsnim edukacijama.

Kroz jedan školski sat slastičarima, kuharima i konobarima predstavljene su vrste začina, njihova podjela te funkcija u jelima, pićima i slasticama.

Naši su učenici mogli postavljati pitanja te isprobati mirisom, opipom i okusom pojedine začine.

Začini su oni dodaci koji jelo čine posebnima te je ova edukacija bila iznimno korisna budućim ugostiteljima. Jedva čekamo sljedeću, a dotad pogledajte slike!

 [više]

Obilježeni Dani kruha u organizaciji UTU newsa

Autor: Tatjana Povalec, 1. 11. 2019. 19:45

Kreativnosti naših učenika nikad kraja! Čak 25 učenika naše škole odlučilo se 18. listopada 2019. natjecati u najboljem kruhu u organizaciji novinarske grupe UTU news. Ocjenjivački sud u sastavu nastavnica Božice Bagadur, Nade Ivanjko i Ivane Purić ocjenjivao je svaki kruh prema izgledu, mirisu, okusu i sastavu.

Dok su suci marljivo radili, učenica 3.b razreda Karmela Rožman uz mentoricu nastavnicu Anicu Burazer-Pavešković demonstrirale su kako napraviti kruh, namirnicu bez koje jednostavno ne možemo. Na taj smo način željeli zahvaliti na toj jedinstvenoj namirnici i svim plodovima koje nam zemlja nudi.

Za razliku od prošle godine, suci nisu dvojili i najboljim kruhom proglašen je onaj učenice 2.s razreda Darije Kramar.

ČESTITAMO!

Kako nam je bilo pogledajte u galeriji.

 [više]

KIKS dostupan i na našoj stranici!

Autor: Tatjana Povalec, 10. 6. 2019. 21:33

Odsada prelistajte naš školski list online.

Kliknite ovdje i uživajte u čitanju!

Vaš UTU news

 [više]

Uskrsni sajam zadruge Frankopan i promocija školskog lista KIKS

Autor: Tatjana Povalec, 21. 5. 2019. 14:21

Uskrsni sajam povod je prodaji već prepoznatljivih i finih proizvoda učeničke zadruge Frankopan. No, ovoga su joj se puta pridružili i naši novinari predstavivši svoj prvi broj – KIKS. Dok su bili u kupovini mlinaca, rezanaca klasičnih i šarenih boja, zainteresirani su mogli prelistati i školski list, pokrenut ponovno nakon dvadesetak godina. Zadruga i UTU news zajednički su predstavili svoje proizvode, pokazali kolika se kreativnost i volja krije u njima, a pozitivni dojmovi sa svih strana dali su im dodatnu motivaciju. Za novinare i zadrugare poslije je pripremljena i zakuska, a pridružili su im se i pokrovitelji iz Kotányija te Mario Majcen čiji se intervju nalazi u školskom listu.

Fotografije s promocije pogledajte ovdje.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 



Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Anketa
Sviđa li vam se online nastava?



Forum
CMS za škole logo
Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb / Kombolova 2a, HR-10000 HR-Zagreb / uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr / ured@uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju