preskoči na sadržaj
vijesti

RASPORED OBRANE ZAVRŠNIH RADOVA Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete preuzeti dokument sa rasporedom obrane završnog rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 27. 5. 2015. 14:47

VREMENIK DOPUNSKOG RADA ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete preuzeti dokument sa rasporedom dopunskog rada za učenike završnih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 26. 5. 2015. 14:22

Čestitka !

Dragi učenici, kolege i ostali zaposlenici!

Zadovoljstvo mi je obavijestiti vas da je naš kolega Boris Popinjač, prof. i dipl. bibl. ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo “Višnja Šeta“ koju mu je dodijelila Hrvatska udruga školskih knjižničara za dugogodišnji rad na promociji i informatizaciji školskog knjižničarstva u Republici Hrvatskoj. Budući je prof. Popinjač uzorno organizirao i našu školsku knjižnicu, čestitamo mu na zasluženoj nagradi.

Za prigodu dodjele nagrade, kolega Popinjač i učenik 4j Dino Butura napravili su 4-minutni film o našoj knjižnici i knjižničaru te ga objavili na YouTube.

Link:
https://www.youtube.com/watch?v=jGC0emFcQKw

 

                                                                                      Ravnatelj Učilišta

                                                                                   Mladen Smodlaka, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 24. 4. 2015. 08:25

Večera s piscima

U utorak, 17. ožujka 2015. u našoj se školi održao pravi kulturni događaj! Već treću godinu zaredom ostvaren je projekt Večera s piscima u kojem spajamo više predmeta u jednu pravu kulturnu poslasticu. Ove se godine obilježava 750. godišnjica rođenja Dantea Alighierija te su učenici 3. s Katica Grujić i Marija Katerina Šinko, učenik 2. c Antonio Cvjetković te učenik 3. a Filip Alilović pod mentorstvom nastavnice Tatjane Povalec odigrali predstavu uprizorivši krugove Danteova Pakla. Nakon atmosfere iz pakla goste je dočekala prigodna večera koja je nastala pod budnim okom nastavnika Mate Đurovića, Nade Ivanjko i njihovih učenika. Predstavljen je „Danteov meni“. Prije početka gostima je ponuđen koktel Minotaur (gin, grenadina, Curacao blue i limunov sok). Za predjelo koje je simboliziralo pakao poslužene su crne profiterole i rafiole, a zatim crna juha s gamberima. Lignje poslužene na kremi od kelja i krumpira te slanutka u umaku od rajčice simbolizirali su čistilište. Trilogiju je zaokružio rajski desert koji je činila lagana panna cotta. Da bi to bili na visokoj razini pobrinuli su se nastavnici Marija Bronić i Slavko Ratkajec s učenicima 3. e koji su organizirano posluživali za velikim stolom u obvezanim bijelim rukavicama, tijekom kojeg je svatko od njih imao svoj broj gostiju za koje je zadužen.  Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima i već se veselimo sljedećem gostu u Večeri s piscima!

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 25. 3. 2015. 08:09

OČISTI SMEĆE PA POSADI CVIJEĆE

Učenici 2. f razreda sa svojim razrednikom uključili su se u akciju uređenja okoliša naše škole. Skupljali su papire, plastične boce i sl. Zatim su u jednoj žardinijeri posadili cvijeće kako bi prilaz našoj školi bio što ljepši. Nadamo se da će i drugi razredi slijediti ovaj primjer.

Također se priključio i 1.d u Očisti smeće pa posadi cvijeće.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 10. 3. 2015. 10:24

MEĐU-ŽUPANIJSKO NATJECANJE GASTRO 2015 - VARAŽDIN

Međužupanijsko natjecanje Gastro održano je 26. veljače 2015. godine u Varaždinu. Sudjelovali smo u svim gastronomskim i jednoj hotelijerskoj disciplini. Najbolje smo prošli sa slatkim izloškom iako i ostale prezentacije ne zaostaju po svojoj kvaliteti.

S tri discipline sudjelovat ćemo na državnom natjecanju koje će se održati od 18. do 21. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 10. 3. 2015. 10:11

OBAVIJEST ZA POLAZNIKE OBRAZOVANJA ODRASLIH NOVO!!!!!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Tihana Pahljina  datum: 6. 3. 2015. 14:59

14. Vigor barmen kup

12.02.2015. godine učenici našeg učilišta, Marko Božić, Danijel Horvat i Cristina Oltean natjecali su se na 14. Vigor barmen kupu u sklopu 48. Šokačkog sijela u Županji. Savršenom izvedbom, perfektnim i maštovitim dekoracijama učenici su na natjecanju osvojili dva prva i jedno treće mjesto, te veliki osmjeh na licu mentora Zorana Zelića.

Čestitamo učenicima i želimo im još mnogo uspjeha u daljnjim natjecanjima!

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 5. 3. 2015. 18:14

Međunarodni sajam HOTEL&GASTROTEH

Naši učenici zajedno sa svojim mentorima sudjelovali su na međunarodnom sajmu HOTEL & GASTROTEH prezentirajući svoja zanimanja i naše restorane Frankopan i Staru zagrebačku školu kao školske radionice. Znanja i vještine učenici su pokazali kroz radionice Slaganje svečanog stola i slaganje ubrusa, ukrašavanje mignona i izrade dekoracija, flambiranje voća, priprema Taquatosa Rola Morada i Spring Rolls Julline te pripremu kratkih i dugih barskih mješavina.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 26. 2. 2015. 10:38

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA

 

Zagreb, 23. veljače 2015.

 

 Na temelju članka 114. stavka 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi Ugostiteljsko-turističko učilište objavljuje

 

NATJEČAJ

ZA RADNA MJESTA

 

  1. NASTAVNIK  MATEMATIKE (m/ž)

VSS, određeno, puno radno vrijeme  – 1 izvršitelj/ica

  1. NASTAVNIK ENGLESKOG JEZIKA (m/ž)

VSS, određeno, puno radno vrijeme  – 1 izvršitelj/ica

  1. NASTAVNIK TALIJANSKOG JEZIKA (m/ž)

VSS, određeno, nepuno radno vrijeme  – 1 izvršitelj/ica

 

Uvjeti:

Sukladno člancima 105. i 106. Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članku 15. Pravilnika o stručnoj spremi i pedagoško- psihološkom obrazovanju nastavnika u srednjem školstvu.

 

Uz prijavu na natječaj obvezno priložiti:

-  životopis

-  presliku diplome

-  presliku uvjerenja o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci),

-  potvrdu o podatcima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za      

   mirovinsko osiguranje.

-  presliku potvrdnice o pedagoško-psihološkom obrazovanju ( ukoliko nije

   profesorski smjer).

 

Prijave na natječaj dostaviti redovnom poštom na adresu UGOSTITELJSKO-TURISTIČKO UČILIŠTE, Kombolova 2a, 10 020 Zagreb, s naznakom na omotnici „prijava na natječaj“.

Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju po posebnom zakonu, dužan je pozvati se na to pravo u prijavi na natječaj te priložiti sve posebnim zakonom propisane dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta.

Rok za podnošenje prijava – 8 dana od dana objave natječaja.

Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati. a o rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni elektroničkim putem.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 23. 2. 2015. 17:48

Monin Cup 2014 – Zagreb

U ponedjeljak 6. listopada 2014. godine u Green Gold Clubu održalo se natjecanje za najkreativnijeg barmena. Sudjelovali su i naši barmeni Petra Babić i Marko Božić. Svojim stručnim radom i prezentacijom svojih koktela pokazali su da su ravnopravni s natjecateljima-profesionalcima te su tijekom rada dobili veliki pljesak.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 20. 10. 2014. 09:10

Vugrovečko Miholje


U nedjelju 5. listopada učenici naše škole, kuhari, slastičari i konobari sudjelovali su u realizaciji programa Vugrovečko Miholje. Pripremali su tradicionalna slana i slatka jela Prigorja. Naš barmeni pripremali su smoothie – bezalkoholne mješavine na bazi voća.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 20. 10. 2014. 09:01

Projekt EURONET

Naša škola  je među izabranima koje je Gradski ured odredio kao svog partnera u ostvarivanju ovog međunarodnog projekta financiranog sredstvima EU.  Za ostvarenu razliku u potrošnji energije u odnosu na prošlu godinu. Školi se daje 50% ušteđenog novca koji ona troši prema svom izboru i prioritetima.

Ovaj projekt nastao je u razdoblju između 2009.i  2012. godine  kad se provodio prvi put u 9 zemalja EU.  Godinu kasnije (2013.) dobiva nagradu EU za održivu energiju u kategoriji učenja

Cilj projekta je ušteda potrošnje električne i toplinske energije i vode putem promjene ponašanja svih učenika i zaposlenika našeg Učilišta

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 7. 10. 2014. 12:55

Izvještaj s Pohorja

Četvorica naših učenika u pratnji stručnog učitelja kuharstva Mladena Marušića sudjelovali su u projektu ˇMove your body and cook for your soul.ˇ Projekt je organizirala Slovenska škola za ugostiteljstvo i turizam Maribor u suradnji sa školama iz Villacha i Splita Projek je bio pod pokroviteljstvom Europske unije.

Cilj je bio pokrenuti svijest o zdravoj i sezonskoj prehrani i poticaj mladima da se kreću i bave sportom.

Kroz igre, druženje, kuhanje, smo poticali korištenje stranih jezika, pogotovo engleskog.

U samom projektu smo i prezentirali lijepotu Hrvatske kuhinje te tako kolegama iz Slovenije i Austrije pripremili: Salatu od hobotnice, Dalmatinsku pašticadu i Pisanicu stubicu sa prilogom njoki, te za desert Splitsku tortu.

Na samome kraju u Zagreb smo se vratili obogačeni novim prijateljima, novim iskustvima, te velikim brojem novih recepata. :)

 

Petar Tisaj i Toni Grgić

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 7. 10. 2014. 12:44

Aronia cup

Aronia cup 2014. održava se 26. rujna 2014. u prostoru Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu. Učilište je po drugi put otvorilo vrata svim sudionicima ove smotre zdrave, alternativne i funkcionalne prehrane.

Zadatak je pripremiti slano i slatko jelo, piće i koktel u kojem jedan od sastojaka treba biti jabuka. Učenici pripremaju jelo u kabinetima kuharstva i slastičarstva te ih potom izlažu na izložbenim stolovima svojih škola tijeom revijalnog dijela smotre. Uz svako je ponuđeno jelo ili piće nužno priložiti i recepturu, koja se naknadno objavljuje u zborniku radova smotre.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 3. 10. 2014. 17:33

POPIS OBJEKATA ZA PRAKTIČNU NASTAVU Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete preuzeti dokument sa popisom objekata za obavljanje praktične nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Robert Sabljak  datum: 20. 6. 2014. 19:50
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Svibanj 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Samovrednovanje
Ankete o samovrednov...


Tražilica

Korisni linkovi

Anketa
Kakav je vaš stav u vezi sa nezaključivanjem ocjena na polugodištu?

Forum
preskoči na navigaciju