preskoči na sadržaj
vijesti

Raspored polaganja razrednih ispita Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete preuzeti dokument sa rasporedom polaganja razrednih ispita za 4.i i 3.c razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 14. 4. 2016. 18:45

GET Premium priča, 3. poglavlje: Nova generacija

Treće poglavlje Premium priče u organizaciji udruge za kulturu stola G.E.T. održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu.

Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa. Ludbreški hren’ priznat je kao čuvana sorta i našao se na sortnoj listi Republike Hrvatske i Europske unije.

 

Uz ova je jela sommelier Ivan Maljevac sljubio vina ludbreške vinarije Stručić.

Učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta aktivno su sudjelovali u izvedbi. S Ivom Pehar, u kuhinji su aktivno i vrijedno pripremali jela budući kuhari, koje je predvodio stručni učitelj kuharstva Mato Đurović, a o serviranju su se brinuli budući konobari, koje je predvodio stručni učitelj posluživanja, Slavko Ratkajec. Svojim angažmanom učenici su zavrijedili pljesak okupljenih gastro kritičara i novinara te pokazali da ugostiteljska scena u Hrvatskoj ima budućnost.

Ostale slike možete pogledati u galeriji.


 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 23. 3. 2016. 14:04

15. VIGOR BARMEN CUP – ŽUPANJA 4.2.2016.

Natjecanje učenika ugostiteljskih škola u pripremaju koktela održano je u Županji. Ovo se natjecanje održava u sklopu 49. Šokačkog sijela a domaćin natjecanja bila je Obrtničko - industrijska škola iz Požege.

Natjecanje se odvija u tri discipline: 

pripremanje kratkih barskih mješavina u šejkeru
pripremanje dugih barskih mješavina u šejkeru
pripremanj barskih mješavina  slobodnim stilom (flair)

„Sekcija Barmena  UTU“ pod vodstvom Zorana Zelića, str.uč.ugo.posl. sudjeluje po treći put za redom na Vigor cupu, te postiže izvrsne rezultate.

Rezultati učenika „Sekcija Barmena  UTU“  iz naše škole su izvrsni:

Karla  Matešić (2 f razred) – 1. mjesto u kategoriji  „KRATKO PIĆE“ (priprema u šejkeru)

NAZIV  MJEŠAVINE:  BLUEBIRD

RECEPTURA:
4 cl  vigor  vodka 
1 cl  kokos liker
1 cl  curaçao  blue  liker
2 cl  soka jabuka C 

Dekoracija: jabuka/kruška , list ananasa, korica limuna, kandirana višnja

Rea  Biondić (4 j razred) – 2. mjesto u kategoriji „DUGO PIĆE“ (priprema u šejkeru)

NAZIV  BARSKE MJEŠAVINE:  ORANGE  MOUSE

RECEPTURA:
4 cl  vigor  vodka
3 cl  peach  tree  liker
1 cl grenadina  sirup
1 bž soka od limete

Nadoliti:
sok od crvene naaranče

Dekoracija: kumquat, sir, list  ananasa

Danijel Horvat  (3 f razred) – 1. mjesto u pripremi koktela „SLOBODNI STIL – FLAIR“

NAZIV  MJEŠAVINE:  BUNDEK

RECEPTURA:
2 cl  vigor  vodka  (badel 1862)
2 cl  triple sec (monin)
2 cl  curaçao  blue  (marie brizard)
10 cl  soka jabuka C  (maraska)

Dekoracija:
Jabuka, kandirana višnja, list  ananasa

Marko  Višek (1 f  razred) – 3. mjesto u pripremi koktela „SLOBODNI STIL – FLAIR“

NAZIV  MJEŠAVINE:  GRIČKI  TOP

RECEPTURA:
3 cl  vigor  vodka 
2 cl  triple sec
1 cl grenadina
10 cl  sok od crvene naranče

Dekoracija:
Naranča, kandirana višnja, list ananasa

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 8. 2. 2016. 11:53

Javni poziv za prikupljanje ponuda za vanjskog pružatelja usluga čišćenja u 2016. godini Vijest ima dokument u privitku

dokument u prilogu

  :: opširnije :: 


objavio: Robert Sabljak  datum: 4. 1. 2016. 13:43

Održana radionica francuskog kuhara Xaviera Mathieua

2. prosinca 2015. renomirani francuski chef Xavier  Mathieu održao je kulinarsku radionicu s učenicima i specijalizantima Ugostiteljsko –turističkog učilišta. Tema je bila priprema bakalara sa školjkama u umaku od verbene i šafrana.

 

Gospodin Mathieu radi kao menadžer i Chef poznatog provansalskog restorana Xavier MATHIEU's koji se nalazi u sklopu Le Phébus & Spa Carita hotela s pet zvjezdica, te je uvršten u Michelinov vodič i dio je ekskluzivneRelaix&Chateaux asocijacije. Chef Mathieu posebnu strast gaji prema gastronomiji, starim provansalskim receptima i organizaciji gastro edukacija, a svoje kulinarsko putovanje započeo je kao kuhar naučnik 1984. godine u poznatom restoranu M. Lucullus HIELY s 2 Michelinove zvjezdice u 'papinskom gradu' Avignonu. 2008. godine izabran je za Mladog Chef-a godine prema vodiču Champérard. Postao je i član Académie Culinaire de France i počasni član Académie Nationale de Cuisine. 2008. Relais&Châteaux Xavieru je u Washingtonu uručio nagradu Rising Chef Trophy.

 

Uz stručan nadzor i pomoć francuskog chef-a učenici su uspješno pripremili zadano jelo  na opće zadovoljstvo publike u kojoj su bili nazočni svi stručni nastavnici kuharstva i slastičarstva,  kao i  pedagoški savjetnik Francuske Ambasade, gospodin Alexis Messmer koji je uz pomoć profesorice francuskog jezika Sonje Tomulić, stručnog nastavnika Mate Đurovića i naravno, gospodina ravnatelja  Mladena Smodlake  bio iniciator ovog događaja. 

Ostale fotografije mogu se pogledati u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 8. 12. 2015. 17:36

Projekciji filma "Paklena kuhinja"

Dana 11.11.2015. godine u sklopu izvan učioničke nastave 1.e razred Ugostiteljsko - turističkog Učilišta u Zagrebu, u pratnji pedagoginje Sever- Carnevali, nastavnika Tomljenovića i mene osobno prisustvovao je projekciji filma " Paklena kuhinja" (Burnt) u CineStaru Branimir centra.


Izuzetno zanimljiva filmska priča  o kuharu buntovniku s michellinovim zvjezdicama i vječitoj borbi između dobra i zla te odličan mamac za sve ljubitelje vrhunske gastronomije!


Neposredno prije projekcije filma  posjetili smo Hotel Sheraton u kojem nas je ugodno osoblje provelo kroz elegantni ambijent u kojem smo se osjećali ugodno i opušteno te uz kraće izlaganje osoblja svi zajedno smo upoznati sa poslovanjem recepcije, sale i kuhinje .


Zahvala na ugodnom pristupu i novim informacijama !

 

Malčić Mario

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 19. 11. 2015. 12:23

Aronia cup 2015.

Treći po redu Aronia cup 2015. ove se godine održao 16. listopada 2015. Odlučili smo se poigrati suvremenim gastronomskim trendovima,  proširiti i „globalizirati“ temu zdrave i funkcionalne prehrane, pronaći i ucrtati mjesto male, ali predrage nam Hrvatske u kartu svijeta... Zato smo se tematski opredijelili za zdravi i funkcionalni street food/ uličnu hranu na tipično hrvatski način.

Na smotru se prijavilo 14 škola iz Karlovca, Korenice, Nove Gradiške, Pitomače, Preloga, Rovinja, Virovitice, Siska, Topuskog,  Zaboka, Županje, Koprivnice i  Zagreba UTU i Poljoprivredna škola. Drugim riječima, 40 mentora i 40 učenika.

Ostale fotografije mogu se pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 26. 10. 2015. 19:25

POPIS OBJEKATA ZA PRAKTIČNU NASTAVU Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete preuzeti dokument sa popisom objekata za obavljanje praktične nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Robert Sabljak  datum: 20. 6. 2014. 19:50
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Travanj 2016 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Samovrednovanje
Ankete o samovrednov...


Tražilica

Korisni linkovi

Anketa
Kakav je vaš stav u vezi sa nezaključivanjem ocjena na polugodištu?





Forum




preskoči na navigaciju