preskoči na sadržaj
vijesti

Projekciji filma "Paklena kuhinja"

Dana 11.11.2015. godine u sklopu izvan učioničke nastave 1.e razred Ugostiteljsko - turističkog Učilišta u Zagrebu, u pratnji pedagoginje Sever- Carnevali, nastavnika Tomljenovića i mene osobno prisustvovao je projekciji filma " Paklena kuhinja" (Burnt) u CineStaru Branimir centra.


Izuzetno zanimljiva filmska priča  o kuharu buntovniku s michellinovim zvjezdicama i vječitoj borbi između dobra i zla te odličan mamac za sve ljubitelje vrhunske gastronomije!


Neposredno prije projekcije filma  posjetili smo Hotel Sheraton u kojem nas je ugodno osoblje provelo kroz elegantni ambijent u kojem smo se osjećali ugodno i opušteno te uz kraće izlaganje osoblja svi zajedno smo upoznati sa poslovanjem recepcije, sale i kuhinje .


Zahvala na ugodnom pristupu i novim informacijama !

 

Malčić Mario

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 19. 11. 2015. 12:23

Aronia cup 2015.

Treći po redu Aronia cup 2015. ove se godine održao 16. listopada 2015. Odlučili smo se poigrati suvremenim gastronomskim trendovima,  proširiti i „globalizirati“ temu zdrave i funkcionalne prehrane, pronaći i ucrtati mjesto male, ali predrage nam Hrvatske u kartu svijeta... Zato smo se tematski opredijelili za zdravi i funkcionalni street food/ uličnu hranu na tipično hrvatski način.

Na smotru se prijavilo 14 škola iz Karlovca, Korenice, Nove Gradiške, Pitomače, Preloga, Rovinja, Virovitice, Siska, Topuskog,  Zaboka, Županje, Koprivnice i  Zagreba UTU i Poljoprivredna škola. Drugim riječima, 40 mentora i 40 učenika.

Ostale fotografije mogu se pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 26. 10. 2015. 19:25

UPISI U PRVI RAZRED ZA STJECANJE SREDNJE STRUČNE SPREME

PRIJAVE I UPISI U TIJEKU - OBRAZOVANJE ODRASLIH

http://uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr/obrazovanje_odraslih/upisi

  :: opširnije :: 


objavio: Robert Sabljak  datum: 25. 8. 2015. 06:17

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, (NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispravak, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12- pročišćeni tekst, 94/13 I 152/14) i članka 8. Zakona o obrazovanju odraslih(NN17/07,107/07,24/10), Ugostiteljsko-turističko učilište, Zagreb, Kombolova 2a, objavljuje dana  12. listopada 2015. godine:
 

N A T J E Č A J
za radno mjesto

 

Referenta/ice za računovodstvene i administrativne poslove u Programu obrazovanja odraslih, 1 izvršitelj/ica, na određeno puno radno vrijeme – povećan opseg posla

Uvjeti:

Srednja stručna sprema matematičke, ekonomske  i druge odgovarajuće struke
1g radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima
Poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu
Poznavanje rada u Oracle bazi podataka
Poznavanje rada u sustavima e-matica polaznika
Poznavanje programskih jezika opće namjene s podrškom za objektno orijentirano programiranje (C++)
Odlično poznavanje Microsoft Office paketa programa (obavezno ECDL advanced expert certifikat: AM3, AM4, AM5, AM6)
Odlično snalaženje u Microsoft Windows 7, 8.1 i Windows Server Server 2008 i Server 2012 R2 operacijskim sustavima (poželjno Microsoft Certified Systems Administrator certifikat)
Odlično poznavanje rada u programskom paketu iSustav, Ver.3.2.2.NT
Organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno obavljanje administrativnih i računovodstvenih poslova kao i rada sa strankama

Uz prijavu na natječaj obvezno priložiti:
-  životopis,
-  preslika svjedodžbe

-  uvjerenja o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci),
-  potvrdu o podatcima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za

   mirovinsko osiguranje.

Prijave na natječaj dostaviti redovnom poštom na adresu UGOSTITELJSKO-TURISTIČKO UČILIŠTE, Kombolova 2a, 10 020 Zagreb, s naznakom na omotnici „prijava na natječaj“.
Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju po posebnom zakonu, dužan je pozvati se na to pravo u prijavi na natječaj, te priložiti sve posebnim zakonom propisane dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta. 
 

Rok za podnošenje prijava – 8 dana od dana objave natječaja.
Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni elektroničkim putem.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 12. 10. 2015. 16:00

OBAVIJEST - popis prvih razreda 2015./2016. ljetni rok Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete preuzeti dokumente sa popisom učenika koji su upisali prvi razred. Popis učenika je još uvijek nepotpun i privremen zbog trajanja jesenskog upisnog roka.

U slučaju da vidite neki propust na popisu učenika, slobodno napišite mail na boris.sreckovic@skole.hr

Hvala !

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 29. 8. 2015. 14:43

POPIS OBJEKATA ZA PRAKTIČNU NASTAVU Vijest ima dokument u privitku

Ovdje možete preuzeti dokument sa popisom objekata za obavljanje praktične nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Robert Sabljak  datum: 20. 6. 2014. 19:50

OBAVIJEST

O NASTAVKU OBRAZOVANJA UČENIKA KOJI SU ZAVRŠILI TROGODIŠNJI OBRAZOVNI PROGRAM
 

Svi zainteresirani učenici koji su završili trogodišnji obrazovni program u posljednje dvije godine, a žele nastaviti svoje obrazovanje u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu dužni su podnijeti pisanu zamolbu za nastavak redovitog obrazovanja za školsku godinu 2015./2016.g. najkasnije do 06. srpnja  2015. godine na urudžbeni zapisnik škole, soba 106 od 9 do 13 sati. Ukoliko je učenik maloljetan zamolbu podnosi roditelj.

 

Učenik je uz zamolbu dužan priložiti sljedeće:

a) sve originalne svjedodžbe o prethodno završenom obrazovanju na osnovu kojih traži nastavak obrazovanja

b) preslika rodnog lista i domovnice

 

Uvjete i način polaganja kao i broj razlikovnih i dopunskih ispita utvrdit će Nastavničko vijeće nakon zaprimljenih prijava.

Učenik koji je upisan u viši razred kao redoviti učenik obavezan je pratiti nastavu tijekom cijele nastavne godine i sudjelovati u svim obvezama i aktivnostima kao i svi učenici u razrednom odjelu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 15. 6. 2015. 11:43

UPISI 2015./2016. Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 22.stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08.,86/09.,92/10.,105/10.,90/11., 5/12.,16/12.,86/12.,126/12.,94/13. i 152/14.) i Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2015./16. (Narodne novine broj 52/15.)

 

UGOSTITELJSKO-TURISTIČKO UČILIŠTE, ZAGREB

Kombolova 2a

objavljuje

N A T J E Č A J

za upis učenika u prvi razred školske godine 2015./16.

Rokovi za upis učenika u I. razred: sukladno točkama X., XI. i XII. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./16.

Možete preuzeti dokument sa detaljnim informacijama o upisima.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 9. 6. 2015. 16:16

DAN ŠKOLE I DAN OTVORENIH VRATA

U petak 29. svibnja 2015. godine Ugostiteljsko-turisitičko  učilište obilježava Dan škole cjelodnevnim događanjima u prostorima škole. Ove godine Dan škole spojili smo s Danom otvorenih vrata Učilišta te se svojim radom, znanjem i vještinama predstaviti ćemo se i široj lokalnoj zajednici. 

 

PROGRAM POVODOM DANA UČILIŠTA (od 9:00 do 16:00)

  • HIMNA
  • ČITANJE NAJAVE PROGRAMA
  • POZDRAV RAVNATELJA
  • ZAJEDNIČKO FOTOGRAFIRANJE
  • SPORTSKA NATJECANJA
  • RADIONICE - KUHARSKO-SLASTČARSKA
  • BARMEN SHOW - IZRADA KOKTELA
  • PREDSTAVLJANJE ZAVRŠNOG ISPITA SPECIJALIZACIJE

 

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 25. 5. 2015. 10:00

Čestitka !

Dragi učenici, kolege i ostali zaposlenici!

Zadovoljstvo mi je obavijestiti vas da je naš kolega Boris Popinjač, prof. i dipl. bibl. ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo “Višnja Šeta“ koju mu je dodijelila Hrvatska udruga školskih knjižničara za dugogodišnji rad na promociji i informatizaciji školskog knjižničarstva u Republici Hrvatskoj. Budući je prof. Popinjač uzorno organizirao i našu školsku knjižnicu, čestitamo mu na zasluženoj nagradi.

Za prigodu dodjele nagrade, kolega Popinjač i učenik 4j Dino Butura napravili su 4-minutni film o našoj knjižnici i knjižničaru te ga objavili na YouTube.

Link:
https://www.youtube.com/watch?v=jGC0emFcQKw

 

                                                                                      Ravnatelj Učilišta

                                                                                   Mladen Smodlaka, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 24. 4. 2015. 08:25

Večera s piscima

U utorak, 17. ožujka 2015. u našoj se školi održao pravi kulturni događaj! Već treću godinu zaredom ostvaren je projekt Večera s piscima u kojem spajamo više predmeta u jednu pravu kulturnu poslasticu. Ove se godine obilježava 750. godišnjica rođenja Dantea Alighierija te su učenici 3. s Katica Grujić i Marija Katerina Šinko, učenik 2. c Antonio Cvjetković te učenik 3. a Filip Alilović pod mentorstvom nastavnice Tatjane Povalec odigrali predstavu uprizorivši krugove Danteova Pakla. Nakon atmosfere iz pakla goste je dočekala prigodna večera koja je nastala pod budnim okom nastavnika Mate Đurovića, Nade Ivanjko i njihovih učenika. Predstavljen je „Danteov meni“. Prije početka gostima je ponuđen koktel Minotaur (gin, grenadina, Curacao blue i limunov sok). Za predjelo koje je simboliziralo pakao poslužene su crne profiterole i rafiole, a zatim crna juha s gamberima. Lignje poslužene na kremi od kelja i krumpira te slanutka u umaku od rajčice simbolizirali su čistilište. Trilogiju je zaokružio rajski desert koji je činila lagana panna cotta. Da bi to bili na visokoj razini pobrinuli su se nastavnici Marija Bronić i Slavko Ratkajec s učenicima 3. e koji su organizirano posluživali za velikim stolom u obvezanim bijelim rukavicama, tijekom kojeg je svatko od njih imao svoj broj gostiju za koje je zadužen.  Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima i već se veselimo sljedećem gostu u Večeri s piscima!

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 25. 3. 2015. 08:09

MEĐU-ŽUPANIJSKO NATJECANJE GASTRO 2015 - VARAŽDIN

Međužupanijsko natjecanje Gastro održano je 26. veljače 2015. godine u Varaždinu. Sudjelovali smo u svim gastronomskim i jednoj hotelijerskoj disciplini. Najbolje smo prošli sa slatkim izloškom iako i ostale prezentacije ne zaostaju po svojoj kvaliteti.

S tri discipline sudjelovat ćemo na državnom natjecanju koje će se održati od 18. do 21. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Boris Srećković  datum: 10. 3. 2015. 10:11
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Studeni 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Samovrednovanje
Ankete o samovrednov...


Tražilica

Korisni linkovi

Anketa
Kakav je vaš stav u vezi sa nezaključivanjem ocjena na polugodištu?

Forum
preskoči na navigaciju