Radni zadatci
Za ostvarivanje navedenog cilja potrebno je ostvariti:
a) opće zadaće:
- steći osnove profesionalnoga obrazovanja na temelju kojega je moguć daljnji osobni razvoj u struci,
- steći uvide u odnose u svojoj profesiji i sposobnost uspostave komunikacija sa suradnicima kao i društvom u cjelini,
- spoznati vlastite mogućnosti i dosege,
- spoznati radne, zakonske, ekonomske, političke i socijalne odnose,
- biti sposoban uskladiti vlastite zahtjeve sa zahtjevima okoline.
b) zadaće koje proizlaze iz opisa poslova i radnih zadataka zanimanja:
- upoznati atraktivnost i važnost zanimanja slastičar u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti,
- upoznati opasnosti na radu,
- upoznati propise o radu na siguran način,
- upoznati mjere i postupke za rad na siguran način i znati ih primijeniti,
- upoznati moguće izvore zagađenja i širenja zaraznih bolesti i usvojiti postupke za zaštitu čovjekova okoliša,
- racionalno upotrebljavati materijale i energiju,
- znati čitati i primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremom koju koristi slastičar,
- planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih slastica uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika,
- razviti i primjenjivati osobine slastičara (image),
- spoznati psihološki pristup i primjenjivati pravila osobne higijene te poslovnu komunikaciju uvažavajući ljudske različitosti,
- upoznati opremu slastičarnice -kuhinje (uređaje i aparate, restoransko rublje, posuđe, mali stolni inventar, posuđe i sl.),
- dužnosti slastičara na radnom mjestu i kompetencije rukovodnog osoblja,
- upoznati i znati primijeniti različitu pisanu dokumentaciju - recepte, jelovnik, cjenik i sl.,
- naučiti pripremne slastica u ugostiteljskim objektima,
- upoznati običaje pojedinih naroda i njihova nacionalna specijalitete kod slastica,
- znati podatke nužne za proizvodnju i kontrolu kvalitete proizvoda,
- upoznati svojstva hranjivih tvari i njihov značaj u prehrani,
- upoznati namirnica biljnog podrijetla načine čuvanja, skladištenja, konzerviranja, prerade i njihove prerađevine,
- upoznati uživala i njihovo korištenje u prehrani.
Trajanje obrazovanja: 3 godine
Uvjeti za upis:
- završena osnovna škola
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti,
- sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu,
- ugovor o provedbi praktične nastave
Kalendar
« Ožujak 2021 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Samovrednovanje
Lista linkova je prazna
Tražilica
Korisni linkovi
Korisni linkovi | ![]() |
> Carnet |
> Sve o državnoj maturi |
> Postani student |
> Portal za škole |
> Ministarstvo znanosti |
> Agencija za odgoj i ... |
> Nacionalni centar |
> Europsko otvoreno ob... |
![]() |
Anketa
Sviđa li vam se online nastava?
Forum