preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Login
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Lista linkova je prazna
Tražilica
Anketa
Bolje učimo na:



Forum
 

Radni zadatci

 

Za ostvarivanje navedenog cilja potrebno je ostvariti:

a)      opće zadaće:

  • steći osnove profesionalnoga obrazovanja na temelju kojega je moguć daljnji osobni razvoj u struci,
  • steći uvide u odnose u svojoj profesiji i sposobnost uspostave komunikacija sa suradnicima kao i društvom u cjelini,
  • spoznati vlastite mogućnosti i dosege,
  • spoznati radne, zakonske, ekonomske, političke i socijalne odnose,
  • biti sposoban uskladiti vlastite zahtjeve sa zahtjevima okoline.

b)      zadaće koje proizlaze iz opisa poslova i radnih zadataka zanimanja:

  • upoznati atraktivnost i važnost zanimanja slastičar u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti,
  • upoznati opasnosti na radu,
  • upoznati propise o radu na siguran način,
  • upoznati mjere i postupke za rad na siguran način i znati ih primijeniti,
  • upoznati moguće izvore zagađenja i širenja zaraznih bolesti i usvojiti postupke za zaštitu čovjekova okoliša,
  • racionalno upotrebljavati materijale i energiju,
  • znati čitati i primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremom koju koristi slastičar,
  • planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih slastica uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika,
  • razviti i primjenjivati osobine slastičara (image),
  • spoznati psihološki pristup i primjenjivati pravila osobne higijene te poslovnu komunikaciju uvažavajući ljudske različitosti,
  • upoznati opremu slastičarnice -kuhinje (uređaje i aparate, restoransko rublje, posuđe, mali stolni inventar, posuđe i sl.),
  • dužnosti slastičara na radnom mjestu i kompetencije rukovodnog osoblja,
  • upoznati i znati primijeniti različitu pisanu dokumentaciju - recepte, jelovnik, cjenik i sl.,
  • naučiti pripremne slastica u ugostiteljskim objektima,
  • upoznati običaje pojedinih naroda i njihova nacionalna specijalitete kod slastica,
  • znati podatke nužne za proizvodnju i kontrolu kvalitete proizvoda,
  • upoznati svojstva hranjivih tvari i njihov značaj u prehrani,
  • upoznati namirnica biljnog podrijetla načine čuvanja, skladištenja, konzerviranja, prerade i njihove prerađevine,
  • upoznati uživala i njihovo korištenje u prehrani.

         

Trajanje obrazovanja:  3 godine

Uvjeti za upis: 

  • završena osnovna škola
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti,
  • sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu,
  • ugovor o provedbi praktične nastave 

 

preskoči na navigaciju