preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Login
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Samovrednovanje
Lista linkova je prazna
Tražilica
Anketa
Bolje učimo na:



Forum
 

Radni zadatci

 

 

Turističko-hotelijerski komercijalist zapošljava se u ugostiteljskim poduzećima (hoteli, pansioni, kampovi i drugo), obrtničkim ili privatnim radnjama na radnim zadacima:

  • priprema i posluživanje hrane i pića
  • rad u industriji za preradu namirnica ili pripremu proizvoda
  • rad na poslovima banket-menadžera
  • organizira rad u kuhinji i restoranu, brine o tehnološkom procesu, tehničko-tehnološkoj opremljenosti i inventaru,
  • planira zalihe, nabavu i preuzimanje reprodukcijskog materijala te vrši kontrolu skladištenja i konzerviranja živežnih namirnica,
  • sastavljanje dnevnog jelovnika, dogovaranja i organiziranja domjenaka, banketa, svečanih ručkova i večera unutar i izvan objekta
  • osmišljava prezentaciju nacionalnih jela i njihovu prezentaciju,
  • brine o prezentaciji i propagandi restorana, ekonomičnosti rada, estetskom izgledu jela i uređenju prostora,
  • kontrole, rada i financijskog poslovanja kuhinje i restorana, obrtničke radnje i drugih ugostiteljskih objekata,
  • pronalaženje rješenja kod specifičnih zahtjeva gosta,
  • trajnog usavršavanja u struci i praćenja svih informacija neophodnih za uspješno obavljanje navedenih poslova.

 

Nakon dvogodišnjeg iskustva u struci osposobljen je za to radno mjesto direktora odjela hrane i pića te poslovima ugostiteljskog menadžmenta u hotelima i visokokategoriziranim ugostiteljskim objektima i pansionima. Nakon završenog školovanja pruža se mogućnost upisa na više stručne škole i fakultete.  

preskoči na navigaciju