2020-02-03 19:19:29

Održan 1. Badel barmen junior cup

Naše je Učilište mjesto obrazovanja i napretka. Cilj nam je pružiti učenicima priliku da pokažu svoje vještine i prezentiraju naučeno. Stoga ne čudi da im naši strukovni učitelji nastoje organizirati događanja, čak i međunarodnog karaktera kako bi im to omogućili. A nastavnici Zoran Zelić i Mario Majcen u tome su i uspjeli.

U petak 31. siječnja 2020. u sportskoj su dvorani naši poduzetni nastavnici organizirali natjecanje konobara i barmena pod generalnim pokroviteljstvom Učilišta i Badela 1862, dugogodišnjeg sponzora naše škole. Prvi Badel barmen junior cup organiziran je kao natjecanje učenika u pripremi barskih mješavina. Prijavilo se ukupno 15 škola iz Hrvatske, ali i iz Crne Gore te Srbije. Uz samo natjecanje imali smo priliku pogledati i sajamski dio na kojem su se sa svojim proizvodima predstavili naši sponzori te, naravno, naša zadruga. Program je simpatično i profesionalno vodio stand-up komičar Aleks Curać Šarić.

Učenici nisu bili jedini koji su mogli nešto naučiti na ovoj manifestaciji. Za edukaciju nastavnika pobrinuo se Dario Grabarić koji je održao zanimljivo i poučno predavanje o ginu, „piću današnjice“ kako ga je nazvao. Gospodin Grabarić svojim je golemim znanjem o ovome piću odgovorio na sva naša pitanja i prije nego što su bila postavljena. Takvih bi edukacija trebalo biti i više.

Samo natjecanje započelo je pripremom kratkih barskih mješavina. Učenike je pomno pratio žiri. Najboljom mješavinom proglašena je ona Marlen Damijanić. U pripremi dugih barskih mješavina prvo mjesto osvojila je Paula Maradin, a flairom su dominirali naši učenici – Simona Delibašić osvojivši prvo mjesto i Mateo Šehić osvojivši drugo mjesto. Prvo mjesto za stručni rad osvojio je Karlo Sokol, a za najbolju kreaciju proglašen je rad Ivice Juretića. Beatrice Truković osvojila je prvo mjesto u kategoriji najbolji koktel u kojem se ocjenjivao izgled, aroma i okus koktela. Svoje umijeće pokazali su i učenici iz inozemstva te su Marko Maraš i Sara Arsić osvojili prva mjesta u svojim kategorijama.

Nakon natjecanja, uzvanici i natjecatelji imali su ručak za koji su se pobrinuli naši nastavnici kuharstava, restorani Globus i Gladne oči te Hotel Esplanade. Manifestacija je završila svečanim proglašenjem pobjednika i podjelom pehara.

Badel barmen junior cup trajao je jedan dan, ali pričat će se o njemu još dugo te se već veselimo sljedećem izdanju.

U privitku se nalazi popis svih sponzora, sudionika i pobjednika, a u galeriji uživajte u slikama.


Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb