2016-03-23 14:04:00

GET Premium priča, 3. poglavlje: Nova generacija

Treće poglavlje Premium priče u organizaciji udruge za kulturu stola G.E.T. održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu.

Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa. Ludbreški hren’ priznat je kao čuvana sorta i našao se na sortnoj listi Republike Hrvatske i Europske unije.

 

Uz ova je jela sommelier Ivan Maljevac sljubio vina ludbreške vinarije Stručić.

Učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta aktivno su sudjelovali u izvedbi. S Ivom Pehar, u kuhinji su aktivno i vrijedno pripremali jela budući kuhari, koje je predvodio stručni učitelj kuharstva Mato Đurović, a o serviranju su se brinuli budući konobari, koje je predvodio stručni učitelj posluživanja, Slavko Ratkajec. Svojim angažmanom učenici su zavrijedili pljesak okupljenih gastro kritičara i novinara te pokazali da ugostiteljska scena u Hrvatskoj ima budućnost.

Ostale slike možete pogledati u galeriji.


 

 


Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb