2017-03-01 23:08:55 Regionalni GASTRO 2017. Gastro je oduvijek bilo natjecanje kojem je svrha bila promicati i popularizirati zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te poticati učenike na razvijanje vještina i znanja potrebitih za rad u spomenutom području. Želimo promovirati zanimanja i vještine kuhara, konobara, slastičara, hotelijersko-turističkog tehničara i turističko-hotelijerskog komercijalista. Cilj nam je na ovakvim susretima povezati sve škole istoga ugostiteljsko-turističkog smjera u Republici Hrvatskoj, ali i šire, te prezentirati i razmijeniti iskustva i tako se uvijek iznova usavršavati i rasti u znanjima i vještinama. Gastronomske natjecateljske discipline Gastra su: pripremanje menuja, posluživanje menuja, pripremanje hladnoga slanoga izloška, pripremanje hladnoga slatkoga izloška, pripremanje barskih mješavina, a od hotelijersko-turističkih disciplina: poslovanje recepcije hotela, poslovanje putničke agencije i predstavljanje turističkog odredišta – destinacije.
Ovogodišnje škole natjecatelji su: SREDNJA ŠKOLA TOPUSKO EKONOMSKO-TURISTIČKA ŠKOLA KARLOVAC SREDNJA ŠKOLA ZABOK GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN SREDNJA ŠKOLA BAN JOSIP JELAČIĆ ZAPREŠIĆ GIMNAZIJA BERNARDINA FRANKOPANA SREDNJA ŠKOLA PRELOG SREDNJA ŠKOLA VIKTOROVAC, SISAK TRGOVAČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA KARLOVAC SREDNJA ŠKOLA VRBOVEC EKONOMSKA, TRGOVAČKA I UGOSTITELJSKA ŠKOLA SAMOBOR SREDNJA ŠKOLA VIKTOROVAC, SISAK SREDNJA ŠKOLA "ARBORETUM OPEKA" HOTELIJERSKO-TURISTIČKA ŠKOLA, ZAGREB UGOSTITELJSKO-TURISTIČKO UČILIŠTE ZAGREB |
Ugostiteljsko - turističko učilište Zagreb |