preskoči na sadržaj

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

 > O školi
O školi

O nama  

 

 

Ugostiteljsko - turističko učilište u Zagrebu najstarija je i najveća srednja škola, s trogodišnjim ugostiteljskim i četverogodišnjim turističkim programom, u Republici Hrvatskoj. To je prva takva škola na slavenskom jugu, a svoju 100. godišnju tradiciju baštini prema uzoru na bečke i praške strukovne škole.

2021./2022. školske godine, Ugostiteljsko - turističko učilište obrazuje 678 učenika u 35 razredna odjela. Trogodišnje obrazovanje za zanimanje: kuhar, konobar, slastičar, eksperimenatalni program dualno obrazovanje za zanimanjde konobar DO i kuhar DO. Četverogodišnje obrazovanje za zanimanje: turističko - hotelijerski komercijalist.

Učilište izvodi i program obrazovanja odraslih u trogodišnjem zanimanju: kuhar, konobar, slastičar i turističko - hotelijerski komercijalist te programe prekvalifikacije, usavršavanja i osposobljavanja.

Nastava se izvodi u:

- učionicama općeg tipa

- specijaliziranim kabinetima

- dva školska restorana

- kabinetu informatike

- športskoj dvorani

- praktična nastava učenika realizira se u školskim restoranima "Stara zagrebačka škola" kao i u hotelima, restoranima i  ugostiteljskim objektima grada Zagreba i Republike Hrvatske.

U Učilištu je zaposleno 102 djelatnika. Profesori, stručni učitelji, suradnici praktične nastave i ostali djelatnici.

Učilište je nositelj razvoja i mjesto odvijanja mnogih aktivnosti u području odgoja i obrazovanja učenika u ugostiteljsko - turističkoj djelatnosti. U Učilištu se održavaju stručni ispiti za nastavnike iz sektora turizam i ugostiteljstvo u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Učilište je član Udruženja međunarodnih EKO škola, europskog i međunarodnog udruženja ugostiteljsko - turističkih škola "AEHTA". Učenici svake godine sudjeluju na međunarodnom natjecanju učenika Ugostiteljsko - turističkih škola "WORLDSKILLS" gdje postižu izuzetne rezultate.

                                                                 Ravnatelj: Mladen Smodlaka, prof.

 


Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Samovrednovanje

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Anketa
Bolje učimo na:Forum
CMS za škole logo
Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb / Kombolova 2a, HR-10000 HR-Zagreb / uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr / ured@uciliste-ugostiteljsko-turisticko-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju