Povodom 10. TJEDNA TALIJANSKE KUHINJE U SVIJETU, koji se svake godine obilježava u toku 11. mjeseca, već 10 godina zaredom, profesorice talijanskog jezika, Marina Vučković Zovko i Renata Zaova Bačić, organizirale su DAN TALIJANSKE TJESTENINE, koji je održan 20.1.2025. (četvrtak) u auli 006, kako bi odale počast toj kraljici talijanske bogate gastronomije!
Nastavnica struke, Svjetlana Jelić Večenaj, u kabinetu kuharstva pomogla je puno u toj cijeloj realizaciji i koordinaciji. Pripremila je tri talijanska jela s tjesteninom i umacima – Pasta all’ Amatriciana, Pasta al pesto genovese i Pasta alla boscaiola, zajedno s učenicima 2.c razreda, a profesor Sabljak Robert, nastavnik računalstva, bio je koordinator za tehnički dio, za projekcije prezentacija i kvizova, za muziku i ozvučenje.
Hvala im puno na tom velikom angažmanu i trudu kojeg su uložili.
Svi nastavnici i učenici bili su pozvani na naše lijepo druženje, kao i uvijek, uz prekrasne talijanske kancone, uz edukativne učeničke plakate i PowerPoint prezentacije o talijanskoj tjestenini i receptima!
Na kraju edukativnih prezentacija, imali smo jezični kviz o raznim vrstama i oblicima tjestenine, s ciljem provjere jezičnih vještina i vokabulara. Učenici su pokazali i potvrdili odlično usvojeno znanje o talijanskoj kuhinji i talijanskim jelima.
Vrlo kreativne i maštovite plakate izradile su učenice 1.j razreda i učenici 4.i razreda, a prekrasne edukativne prezentacije napravile su učenice 1.j razreda. Velika pohvala za sve njih, hvala im za njihov veliki angažman i motivaciju.
Na kraju edukativnog dijela ove manifestacije, svi su mogli uživati u degustaciji čuvenih talijanskih jela s tjesteninom i umacima. Naravno, uz glazbenu pratnju prekrasnih talijanskih kancona.
Profesorice i naša pedagoginja, Sanja Sever Carnevali, su i zapjevale i time dale posebnu, završnu notu u obilježavanju i proslavi talijanske bogate gastronomije i kulture. Hvala im na velikoj podršci.
Radujemo se budućem talijanskom gastro-jezičnom druženju i susretu u našoj školi!
Marina Vučković Zovko, prof.






















