8. svibnja 2024. u sklopu projekta održan izlet u Samobor

U sklopu projekta “Na moj način – Vođenje gosta s invaliditetom”, učenici 2.j i 3. j razreda Ugostiteljskog-turističkog učilišta te učenici Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje, posjetili su grad Samobor.

U sklopu izleta, organiziran je posjet Muzeju grada Samobora i posjet rudniku sv. Barbare. U pratnji učenika Ugostiteljskog-turističkog učilišta bila je profesorica Silvija Peroš, a učenika Srednje škole – Centra za odgoj i obrazovanje ravnateljica Đana Baftiri, socijalni pedagog Maja Postoglu i nastavnik Hrvoje Knežević.

Cilj izleta bio je upoznati učenike s prirodnim i kulturnim znamenitostima, ali i svakako međusobno razumijevanje, senzibiliziranost, tolerancija i komunikacija između učenika ovih dviju škola.

Silvija Peroš, mag.oec.

Ugostiteljsko-turističko učilište odabrano je kao škola partner u projektu “Na moj način – Vođenje gosta s invaliditetom”

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva turizma, a nositelj projekta je srednja škola – Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb.

Prvi sastanak u sklopu projekta održan je u utorak, 23.01.2024., s ravnateljicom škole Centra za odgoj i obrazovanje, Đanom Baftiri, koordinatoricom projekta Majom Postoglu i Silvijom Peroš, mag. oec. Na sastanku je predstavljen hodogram događanja i podjela zadataka vezano za partnersku suradnju Škola i realizaciju ciljeva.

Cilj ovog projekta je senzibilizacija učenika u turizmu i ugostiteljstvu za potrebe gostiju s invaliditetom te jačanje kompetencija radnika u turizmu i ugostiteljstvu kao i učenika u tom sektoru za rad s gostima s posebnim potrebama. 

Skip to content