Informacije o obrazovanju za zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist

Turističko-hotelijerski komercijalist zapošljava se na sljedećim radnim zadatcima:

  • priprema i posluživanje hrane i pića
  • rad u industriji za preradu namirnica ili pripremu proizvoda
  • rad na poslovima banket-menadžera
  • organizacija rada u kuhinji i restoranu, briga o tehnološkom procesu te tehničko-tehnološkoj opremljenosti i inventaru
  • planiranje zaliha, nabava i preuzimanje reprodukcijskog materijala te kontrola skladištenja i konzerviranja živežnih namirnica
  • sastavljanje dnevnog jelovnika, dogovaranje i organiziranje domjenaka, banketa, tesvečanih ručkova i večera unutar i izvan objekta
  • osmišljavanje prezentacija nacionalnih jela i njihovo prezentiranje
  • briga o prezentaciji i propagandi restorana, ekonomičnosti rada, estetskom izgledu jela i uređenju prostora
  • kontrola rada i financijskog poslovanja kuhinje i restorana, obrtničke radnje i drugih ugostiteljskih objekata
  • pronalaženje rješenja kod specifičnih zahtjeva gosta
  • trajno usavršavanje u struci i praćenje svih informacija neophodnih za uspješno obavljanje navedenih poslova

Nakon dvogodišnjeg iskustva u struci osposobljen je za radno mjesto direktora odjela hrane i pića te poslove ugostiteljskog menadžmenta u hotelima i visokokategoriziranim ugostiteljskim objektima i pansionima. Nakon završenog školovanja pruža se mogućnost upisa na više stručne škole i fakultete.

Skip to content