Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) dodijelila je Ugostiteljsko-turističkom učilištu Erasmus+ akreditaciju 2023-1-HR01-KA120-VET-000186917 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ugostiteljsko-turističko učilište je u zadnjih deset godina sudjelovalo u mnogim Erasmus+ projektima kao nositelj projekata i kao partner. Kako bismo imali brži pristup projektima mobilnosti naših učenika i nastavnika, naš projektni tim za Erasmus+ projekte na čelu s koordinatorom Mladenom Marušićem i profesoricom Tihanom Zorotović te uz podršku ravnatelja Mladena Smodlake i uz odobrenje nastavničkog vijeća je napravio plan internacionalizacije škole i plan za provedbu mobilnosti, što je AMPEU prepoznala i dodijelila nam akreditaciju.

S ovom akreditacijom Ugostiteljsko-turističko učilište će moći jednostavnije sudjelovati u programima Erasmus+ u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja diljem EU i imat će trajniji pristup financiranju temeljen na višegodišnjem planu škole do 2027., što će znatno poboljšati kvalitetu poučavanja i učenja.

Skip to content