Cilj projekta: Cilj je projekta povezati prehranu, književnost te hrvatsku kulturnu i povijesnu baštinu kroz interdisciplinarni pristup, pokazujući kako se hrana i umjetnost nadopunjuju hraneći tijelo i duh. Kroz projekt ćemo potaknuti međupredmetnu suradnju predmeta Hrvatskog jezika i književnosti, Povijesti, Povijesti hrvatske kulturne baštine i Kuharstva.
Projektom želimo organizirati i povezati učenike različitih uzrasta i razrednih odjeljenja u istraživački rad te prikupiti potrebne informacije kako bismo osigurali materijale za našu knjigu recepata – kuharicu. Ona će obuhvatiti najznačajnije hrvatske pisce, razdoblja njihova djelovanja te recepte njihova vremena.
Krajnji je cilj projekta globalno proširiti hrvatsku gastronomsku i kulturnu baštinu. Iz tog razloga u projekt želimo uključiti i lokalne zajednice koje promiču hrvatsku baštinu kroz kulturu i gastronomiju.
Učenici će kroz istraživački, kreativni i praktični rad spajati teorijska znanja s konkretnim iskustvima, povezujući književna djela i povijesne izvore s gastronomskim nasljeđem hrvatskih regija. Na taj način projekt doprinosi razvoju kulturne pismenosti, estetske osjetljivosti i poštovanja prema hrvatskoj baštini.