Skupina marljivih i motiviranih učenika naše škole trenutno boravi u slikovitom grčkom mjestu Paralia, gdje sudjeluju u programu stručne prakse koji ima za cilj proširiti njihova znanja i vještine u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt EuReCaUTU ima za cilj upoznati gastronomiju i turističku ponudu Europske unije. S obzirom da smo i sami turistička destinacija i da je naša zemlja dio te velike europske obitelji cilj nam je upoznati ostale zemlje, a posebice one koje su priznate i prepoznate turističke destinacije. Upravo smo iz tog razloga sretni što naši učenici imaju priliku, zahvaljujući sredstvima Europske unije, boraviti u jednoj od najvećih turističkih destinacija Europe, Grčkoj. Naši budući kuhari, konobari, slastičari i turističko-hotelijerski komercijalisti imaju priliku raditi rame uz rame s grčkim kolegama.
Primarni cilj ove prakse je iz prve ruke upoznati bogatu grčku tradiciju, specifičnosti mediteranske kuhinje te naučiti finese i načine turističkog poslovanja koji se primjenjuju u Grčkoj. Kroz rad, učenici ne samo da usavršavaju svoje stručne kompetencije, već razvijaju i komunikacijske vještine na engleskom jeziku te uče kako se prilagoditi novoj radnoj kulturi i međunarodnom timskom radu.
Ovo iskustvo u Grčkoj predstavlja izvrstan primjer primjene znanja u praksi te obogaćuje naše učenike novim vještinama i nezaboravnim uspomenama. U našoj galeriji pogledajte kako vrijedno rade!


























