Naši učenici i nastavnici itekako imaju popunjeno vrijeme na Erasmus+ projektu mobilnosti „Taste & Learn – Okusi i uči“ u Malagi.
Iz Španjolske nam javljaju o posjetima hotelu u Torremolinosu, posjetu jednoj privatnoj školi, a bili su i na job shadowingu u slastičarnici Bomboneria.
Posjet hotelu u Torremolinosu
“U hotelu je učenica 3. razreda Ugostiteljsko-turističkog učilišta na obavljanju prakse. Kroz hotel nas je proveo voditelj i naš koordinator job shadowinga. Hotel Pez Espada datira iz 1960., smještajni kapacitet 192 sobe te 13 apartmana. Restoran u staklenoj stijeni s pogledom na more nudi a la carte, kao i ponudu buffet stola. U ponudi su autohtona domaća jela i slastice, klasični spoj tradicije i modernog poslovanja.”
Posjet privatnoj školi koja radi po programu škole Blue Cordon iz Londona
“Način rada u toj školi temeljen je na primjeni znanja kroz praktične vještine. Praktična nastava organizirana je u restoranu otvorenog tipa (primjer Stara zagrebačka škola). Podijelili su s nama plan i program rada za zanimanja kuhar, konobar i slastičar u trogodišnjem trajanju. Prostor je trenutno u adaptaciji, a naglasak je da gosti vide rad u kuhinji (open kitchen).”
Posjet nastavnika Ugostiteljsko-turističkog učilišta poznatoj slastičarnici Bomboneria u sklopu job shadowinga
“Tu su na praksi trenutno naše dvije učenice. Slastičarnica nudi u ponudi autohtone slastice, specijalizirana je za izradu pralina i mono porcija te je dobar spoj tradicionalnog i modernog slastičarstva.”