Dani Hrvatskog kulinarstva središnja je nacionalna kulinarska manifestacija koja se održava po petnaesti puta. Po prvi puta održala se u Osijeku, u novoizgrađenom Gospodarskom centru u razdoblju od 20. do 24. studenog.
Ciljevi manifestacije bili su popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napretka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, edukacija kuhara i slastičara, afirmacija kuharske i slastičarske struke i promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.
Središnji sadržaji manifestacije bili su 15. Državno prvenstvo kuhara, 10. Državno prvenstvo slastičara, 13. natjecanje učenika Kamelija kup te Bocuse d’Or – Croatia – revijalno natjecanje, a natjecateljski dio popratile su brojne radionice eminentnih domaćih i stranih kulinarskih stručnjaka te predavanja namijenjena stručnom usavršavanju za sva ugostiteljska zanimanja.
Učenici naše škole osvojili su prvo mjesto kao ukupni pobjednici. Čestitamo nastavnicima Marici Memišević, Lidiji Pavičić i Zoranu Zeliću te učenicima Andriji Šopec Kuzminskom i Leonu Švecu iz 4.j razreda, Emi Stipić i Tinu Kossi iz 3.b razreda te Ivoni Holub iz 3.s razreda. Svi smo ponosni na vas!