Izrazi koji se koriste na ovoj stranici za osobe u muškom rodu su neutralni i odnose se na muške i na ženske osobe.

PROGRAMI

Ugostiteljsko-turističko učilište u Zagrebu upisuje polaznike u obrazovanje odraslih u sljedeće programe – zanimanja:

  1. Stjecanje srednje stručne spreme (u trajanju 3 godine)
    • kuhar
    • konobar
    • slastičar
  2. Stjecanje srednje stručne spreme (u trajanju 4 godine)
    • turističko-hotelijerski komercijalist
  3. Prekvalifikacija (trajanje obrazovanja 1 godina)
    • u trogodišnja zanimanja srednje stručne spreme – kuhar, konobar ili slastičar
    • u četverogodišnje zanimanje srednje stručne spreme – turističko-hotelijerski komercijalist

NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE

Polaznici 5 dana u tjednu prisustvuju neposrednom odgojno-obrazovnom radu.

Obrazovni programi izvode se u obliku redovne, konzultativno-instruktivne i dopisno-konzultativne nastave.

Skupne konzultacije održavaju se prema rasporedu sati, a individualne konzultacije se obavljaju u dogovoru s predmetnim nastavnikom.

Praktična nastava izvodi se u specijaliziranim kabinetima Učilišta i licenciranim ugostiteljskim objektima u istom broju sati kao i u redovitoj nastavi.

Mjesto održavanja praktične nastave može predložiti i polaznik.

Nakon završetka programa polaznici polažu završni rad i izdaje im se Svjedodžba o završnom radu kojom se potvrđuju stečene strukovne kompetencije i završetak srednjeg obrazovanja.

Nakon završetka programa usavršavanja polaznici polažu završnu provjeru i izdaje im se uvjerenje o usavršavanju.

Skip to content