Izrazi koji se koriste na ovoj stranici za osobe u muškom rodu su neutralni i odnose se na muške i na ženske osobe.
PROGRAMI
Ugostiteljsko-turističko učilište u Zagrebu upisuje polaznike u obrazovanje odraslih u sljedeće programe – zanimanja:
- Stjecanje srednje stručne spreme (u trajanju 3 godine)
- kuhar
- konobar
- slastičar
- Stjecanje srednje stručne spreme (u trajanju 4 godine)
- turističko-hotelijerski komercijalist
- Prekvalifikacija (trajanje obrazovanja 1 godina)
- u trogodišnja zanimanja srednje stručne spreme – kuhar, konobar ili slastičar
- u četverogodišnje zanimanje srednje stručne spreme – turističko-hotelijerski komercijalist
NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE
Polaznici 5 dana u tjednu prisustvuju neposrednom odgojno-obrazovnom radu.
Obrazovni programi izvode se u obliku redovne, konzultativno-instruktivne i dopisno-konzultativne nastave.
Skupne konzultacije održavaju se prema rasporedu sati, a individualne konzultacije se obavljaju u dogovoru s predmetnim nastavnikom.
Praktična nastava izvodi se u specijaliziranim kabinetima Učilišta i licenciranim ugostiteljskim objektima u istom broju sati kao i u redovitoj nastavi.
Mjesto održavanja praktične nastave može predložiti i polaznik.
Nakon završetka programa polaznici polažu završni rad i izdaje im se Svjedodžba o završnom radu kojom se potvrđuju stečene strukovne kompetencije i završetak srednjeg obrazovanja.
Nakon završetka programa usavršavanja polaznici polažu završnu provjeru i izdaje im se uvjerenje o usavršavanju.