U Ugostiteljsko-turističkom učilištu ovih je dana održana projektna nastava u sklopu Božićne priredbe, kojom je na kreativan i interdisciplinaran način obilježen adventski period. Nastava je ostvarena kroz korelaciju više nastavnih predmeta – hrvatskog jezika, kuharstva, računalstva te poznavanja robe i prehrane – čime je učenicima omogućeno cjelovito učenje povezano s božićnom tradicijom.
Učenici su se aktivno uključili u različite aktivnosti. U praktičnom dijelu nastave izrađivali su slastice i tradicionalne božićne kolačiće, sjedinjujući pritom karakteristične sastojke i začine koji obilježavaju blagdansku kuhinju, poput vanilije, oraha, cimeta i drugih mirisa Božića. Kroz predmet poznavanje robe i prehrane učili su o namirnicama, njihovoj kvaliteti i ulozi u tradicionalnoj prehrani.
U okviru hrvatskog jezika učenici su pisali tradicionalne božićne recepte, opisivali božićne običaje te stvarali inspirirane božićne priče, razvijajući pritom jezične i izražajne vještine. Računalstvo je bilo uključeno kroz obradu i prezentaciju tekstova te digitalno oblikovanje sadržaja.
Poseban ugođaj projektu dao je i prikaz filma Stari Zagreb – mirisi i okusi Božića, koji je učenike vratio u prošla vremena i dodatno ih upoznao s tradicijom i blagdanima kakvi su se nekada slavili.
Projektna nastava pokazala se kao uspješan primjer povezivanja teorije i prakse, poticanja kreativnosti te očuvanja kulturne i gastronomske baštine, a Božićna priredba u Ugostiteljsko-turističkom učilištu ostavila je učenicima i nastavnicima poseban blagdanski doživljaj.
Ovom projektu poseban doprinos dali su nastavnici: Tatjana Podoreški Žitković, Ivana Samac, Ivanka Cerovšek, Marko Jakopina, Ljubica Samardžija, Sonja Nerat, Danijela Lovrić, Snježana Mikulan, Robert Sabljak















