Na Zagrebačkom velesajmu od 25. do 28. rujna u sklopu sajma Ambienta održani su Dani hrvatskog kulinarstva, a ujedno se u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i Worldchefs saveza kuhara održalo i prestižno natjecanje “Kamelija kup”.
Na natjecanju, na kojem su sudjelovali kuhari iz cijelog svijeta, pa čak i kuharske reprezentacije koje su se međusobno natjecale za najviše kulinarske titule, sudjelovale su i učenice Ugostiteljsko-turističkog učilišta, koje su pokazale znanje, vještinu i strast prema gastronomiji te su osvojile vrijedna priznanja.
Nikolina Kutnar i Gabrijela Labaš, učenice 2.e razreda, zasjale su u kategoriji kuharstva i osvojile srebrnu medalju, a učenica Katarina Plantak iz 3.s razreda u kategoriji slastičarstva oduševila je žiri te kući ponijela zlatnu medalju. Također je dobila poziv juniorske reprezentacije te priliku da predstavlja Hrvatsku na svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu.
Njihov uspjeh ne bi bio moguć bez predanog rada i vodstva mentorica – Marice Memišević (kuharstvo) i Lidije Pavičić (slastičarstvo).
Uz natjecateljski dio, učenici iz 2.e, 2.b i 3.e razreda bili su aktivna podrška u organizaciji ovog velikog događanja. Tijekom četiri dana, od četvrtka do nedjelje, imali su priliku sudjelovati u brojnim masterclassovima, otkrivati nove tehnike kuhanja, načine slaganja tanjura i umjetničke prezentacije jela.
Ovo iskustvo donijelo im je ne samo vrijedne medalje, nego i nova znanja, vještine i uspomene koje će ih pratiti u budućoj karijeri.
Čestitamo svim učenicima i mentoricama na sjajnim rezultatima te na tome što su našu školu predstavili u najboljem svjetlu!