Obilježeni Erasmus dani u Ugostiteljsko-turističkom učilištu

Erasmus dani prigodna je godišnja manifestacija kojom se već osmu godinu zaredom u cijelom svijetu istovremeno obilježava uspjeh programa Erasmus+. Ove godine ti se dani obilježavaju od 14. do 19. listopada 2024. Događanja organiziraju korisnici Erasmusa: ustanove i organizacije koje provode ili su provele projekte.

Tako smo i mi proslavili početak ovog tjedna odmah u ponedjeljak u učionici 024 u 13.00 sati. Bili su pozvani svi zainteresirani, a posebno nas je razveselio susret bivših i budućih sudionika mobilnosti u Erasmus+ projektima. Manifestacija je započela odličnim predavanjem nastavnika Mladena Marušića koji je predstavio Erasmus+ program, njegove ciljeve, namjenu i mogućnosti. Obavijestio je prisutne o pripremnom posjetu u Španjolsku te što budući Erasmusovci mogu očekivati. Nakon predavanja bivši i budući sudionici Erasmus+ programa mogli su podijeliti svoja iskustva i promovirati principe, prednosti i ciljeve takvih projekata međusobno. I to sve uz ukusne slane i slatke delicije zemlje domaćina.

Slike govore više od riječi pa pogledajte i slike s događanja.

Pozivamo vas na dane Erasmusa

Pozivamo vas 14.10.2024. u 13.00 sati na susret bivših i budućih sudionika mobilnosti u ERASMUS + projektima gdje ćemo podijeliti svoja iskustva i promovirati principe, prednosti i ciljeve takvih projekata među novom generacijom naših studenata. Nedavno izabrani sudionici također će biti obaviješteni o pripremnom posjetu i o tome što mogu očekivati. Događaj će biti otvoren za sve zainteresirane. ERASMUS+ dan će uključivati malu ‘slanu i slatku prezentaciju’ delicija zemlje domaćina. Naš susret organizirat ćemo u učionici 024.

We are inviting you 14.10.2024., in a workshop 024, to a meeting of the past and future mobility participants in ERASMUS + projects where we will share our experiences and promote the principles, benefits and objectives of such projects among the new generation of our students. Recently elected participants will also be informed about the preparatory visit and what to expect. The event will be open to all interested parties. The ERASMUS+ day will include a small ‘savory and sweet presentation’ of the host country’s delicacies.

Ugostiteljsko-turističkom učilištu dodijeljena Erasmus+ akreditacija

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) dodijelila je Ugostiteljsko-turističkom učilištu Erasmus+ akreditaciju 2023-1-HR01-KA120-VET-000186917 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ugostiteljsko-turističko učilište je u zadnjih deset godina sudjelovalo u mnogim Erasmus+ projektima kao nositelj projekata i kao partner. Kako bismo imali brži pristup projektima mobilnosti naših učenika i nastavnika, naš projektni tim za Erasmus+ projekte na čelu s koordinatorom Mladenom Marušićem i profesoricom Tihanom Zorotović te uz podršku ravnatelja Mladena Smodlake i uz odobrenje nastavničkog vijeća je napravio plan internacionalizacije škole i plan za provedbu mobilnosti, što je AMPEU prepoznala i dodijelila nam akreditaciju.

S ovom akreditacijom Ugostiteljsko-turističko učilište će moći jednostavnije sudjelovati u programima Erasmus+ u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja diljem EU i imat će trajniji pristup financiranju temeljen na višegodišnjem planu škole do 2027., što će znatno poboljšati kvalitetu poučavanja i učenja.

Skip to content